SPORT
Labdarúgás
#Labdarúgás
#Kisvárda Master Good
#Paks
Győzelem Pakson, második helyen a Kisvárda, két pont az előny a Puskással szemben
Pakson játszott a Kisvárda. Nem kis szerencsével 1-0-ra nyertek, így egy fordulóval a vége előtt, 2 pont előnnyel a második helyen állnak a labdarúgó NB I-ben.

A 4. percben a várdai Maradona, Bumba 11 méterről lőhetett, szöglet lett belőle, de nagyobb helyzet volt, mint ahogy ebből a rövid mondatból kiolvasható volna. Aztán eljött a 7. perc és 5 percig állt a játék. Ebből négy és fél percig mindenki azt hitte, hogy 11-eshez jutott a Paks. Szabó remek beadása után Sajbán hatalmasatt esett, mi ugyan homorításnak láttuk, de a "rigó" befújta a büntetőt. A VAR azonban velünk volt, és les lett a vége, Bevalljuk, kisvárdai a szívünk, de ehhez sasnak kellett lenni. Csak 8k-s tévékben lehetett látni azt a másfél millimétert. Nekünk csak sima HD készülékünk van.

A 20. percben aztán 3 paksi is a földön feküdt, ketten a levegőben ütköztek össze, ismét 2 perc játékmegszakítás.

A 31. percben azonban a 3 tucatnyi vendégdrukker örülhetett. A középkörben villámgyorsan végzett el Bumba egy szabadrúgást (mozgott volna a labda?), Camaj mesterien vette át (kezét is használta volna?) a hátulról érkező labdát és elegánsan emelt a kifutó kapus felett a hálóba. A VAR ezúttal is velünk volt, ahogy akkor is, amikor Nagy Richárd bolondította meg a várdai védőket a 16-oson belül, majd látványosan szorongatta a bokáját, a visszajátszás alapján inkább rálépett a labdára.

Bumba azonban "jogosan" fetrengett a 39. percben, Szélpál ugyanis úgy lépett rá lendületből a lábára, hogy egy hétköznapi grundfocista azonnal mentőt hívott volna. A mi románunk azonban folytatta a játékot. Nem úgy Dombó kapus, akinek minden mozdulat fájt, egy védett lövés után még kirúgni sem tudta a labdát, nem csodálkoznánk, ha csere lenne a második félidőre. Nem lett, valaszínűleg a kisvárdai csodadoktor nézett be az öltözőbe.

A második félidő elején Bumba elrendezhette volna a 3 pont sorsát. A 16-os sarkáról lőtt, másfél méterrel fölé, de ez sem volt kis helyzet.

A hazai edző Bognár György a 61 percben elégelte meg a zöld mezesek tehetlenségét, beküldte a nehéz fiúkat. Ádám Martin, Böde Dani és Medgyes szállt be. Érezhetően változott az addig csordogáló játék képe. Ezeket srácokat nem könnyű lebírkózni az 5 és feles környékén, a 67. percben sikerült, fellélegezhettünk.

A 69. percben azonban inkább felszisszentünk, hiszen a csereként beállt Melnyik egy csoda csel után centikkel lőtt a hosszú sarok mellé. Ahogy csavarodott a labda, még fél méter mélység kellett volna.

Az utolsó negyedóra kemény volt, szó szerint, röpültek a sárga lapok. Ádám Martin kapufát fejelt, Böde Dani meze nyúlott a 16-oson belül, de az eredmény nem változott.

A Kisvárda a második helyen áll az NB I-ben, két pont az előny az utolsó forduló előtt a Puskással szemben, otthon játszunk a Zalaegerszeggel, és erősen kacsingatunk a nemzetközi kupaszereplés felé.

Címlapképünk: MTI/Czeglédi Zsolt (Révész Attila, a Kisvárda Master Good sportigazgatója és Erős Gábor, a csapat vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában játszott Kisvárda Master Good - Újpest FC mérkőzésen a kisvárdai Várkerti Stadionban.)