AKTUÁLIS
#jó tanuló
#jó sportoló
#kitüntetések
Gyorshír - Tarolt Kisvárda a megyei diáksport szövetség díjátadóján
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület díjátadó gáláján a legmagasabb elismeréseket vehette át több kisvárdai iskola és diákjai. A díjazottak közt van Fényeslitke és Pátroha is. Megyénkből 381 köznevelési intézmény versenyig évről évre a díjakért.

Baracsi Endre, a diáksport szövetség elnöke elmondta, hogy nagyon nehéz, ugyanakkor rendkívül eredményes évet tudhat maga mögött a szövetség. A megyei sportberuházásokról szólva kifejtette, hogy most talán a legnagyobb kihívás már ezeknek az intézményeknek a megtöltése, a diákok érdeklődésnek s aktivitásnak a fenntartása.

Jó tanuló – Jó sportoló-díjat vehettek át:

Lipécz Lívia Erika, a kisvárdai Vári Emil Általános Iskola diákja, Potyók Orsolya, Juhász Cintia, Kőszegi Dóra, Balogh Dávid, Erdős Tamás, ők mindannyian a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium tanulói.

Fényeslitkei és pátrohai diákok is vannak a díjazottak közt. Ablonczy Lili és Szürös Kinga atlétikában jeleskedtek, mindketten a fényeslitkei Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai. Pátroháról Bilecz László labdarúgásban nyújtott magas teljesítményéért kapott elismerést, ő a Móricz Zsigmond Általános Iskola jár.

A legeredményesebb alapfokú iskolák ebben az évben a többi közt a Pátrohai Móricz Zsigmond Általános Iskola, melynek igazgatója, Kelemenné Szécsi Erika, eredményes testnevelő tanára Kósa György, valamint a Fényeslitkei Kossuth Lajos Általános Iskola Nagy Ferencné Bardi Edit igazgatása alatt, amely iskola eredményes tornatanára Ablonczayné Gyüre Henrietta.

Ebben az évben a legeredményesebb középfokú iskolák rangsorába két kisvárdai iskola is bekerült. A Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium, Igazgató: Bíró Gábor, testnevelő tanárai Jónás Béla, Lipéczné Szabó Erika, Oláh Gábor, Tamásné Balogh Beáta, Juhász Béla, Dolhai Máté, Czifra József, Czifráné Subert Katalin és a Szent László Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, Igazgató: Kerezsi Béla, testnevelő tanárok Feigel Attila, Szabó Sándor, Rácz Sándor, Szankuné Ésik Gabriella Fülöp Árpádné.

Jutalomban részesült testnevelők közt Kósa György, a Pátrohai Móricz Zsigmond Általános Iskola tanára.

A nyugdíjba vonuló testnevelő tanárok köszöntésekor a Bessenyei György Gimnázium tanárának, Oláh Tibornak is megköszönték az áldozatos munkáját.

További díjazottak és részletek később.

- FrissMédia -