AKTUÁLIS
Gyorshír - 110 éves a Besi, diplomákat adtak át
A 110 éves évfordulóját ünneplő Bessenyei György Gimnázium programsorozatának keretében Besi-diplomát kapott többek közt Seszták Miklós kormánybiztos, valamint Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere.

lllusztris vendégek, Kisvárda meghatározó személyiségei, volt öregdiákok részvételével folytatódott a gimnázium 110. születésnapjának ünnepségsorozata. Ma több kimelekedő személyiség vehette át a Besi-dipolomát támogatása és munkája elismeréseként Bíró Gábor intézményvezetőtől.

A 110 év kezdete 1910. augusztus 3. – ekkor értesítette rendeletben a vallás- és közoktatásügyi miniszter Kisvárda képviselőtestületét, hogy elhatározta: Kisvárdán főgimnáziumot létesít, de a községnek ehhez anyagi áldozatot kell vállalnia.

Mindössze egy év telt el, és 1911. szeptember 15-én megnyílt Kisvárdán az Állami Főgimnázium I. és V. osztálya, majd felmenő rendszerrel az 1914/15. tanévre benépesült az intézmény. Akkor még ideiglenes épületben kapott helyet, az új épület tervezésével Wälder Gyula műépítészt bízta meg a Vallás- és Közoktatásügyi Minisztérium. 1929 őszén készült el a gimnázium mai épülete.

- FrissMédia -