SPORT
Labdarúgás
Gyors gólváltás után jött a videobíró – ikszre áll, de emberhátrányba került a Kisvárda
Visszafogottan indult a Várda - Gyirmót meccs, ám a végén annyira felpörgött, hogy a két gól mellé egy elég felesleges piros lap is belefért az időbe.

A tavalyi szezonban elért történelmi 5. helyezésnél és az idei nyitányon a címvédő Fradi otthonában aratott győzelemnél aligha kívánhatott jobb előjeleket a kisvárdai publikum a futballcsapat első hazai mérkőzésére a 2021/22-es szezonban. Az ellenfél a ránézésre ideálisnak mondható, friss feljutó Gyirmót, akiket azonban hiba lett volna lenézni, miután egy otthoni MTK elleni pontszerzéssel indítottak.

A kölcsönös tisztelet meg is látszott mindkét együttesen, az első percekben nem rendeztek nagy tűzijátékot. Talpra ugrani először a 15. percben volt oka a publikumnak, amikor Bumba egy szép lefordulás után lőtt távolról, kicsivel a jobb kapufa mellé. A válasz sem maradt el, egy jó gyirmóti beadás után – ellenfelénél sokkal jobb helyzetből – Herjeczki sem talált kaput, amiért hálás lehetett neki az alaposan elcsúszó várdai védelem.

A következő említésre méltó esemény már egy gól volt, a 32. percben egy szép hazai támadás során Bumba ültette hintába védőjét a bal szélen, lapos beadásával nem volt nehéz dolga Melnyknek, aki néhány méterről a kapuba kotorta a labdát. 1-0!

A vérszagot azonban a Kisvárda helyett a Gyirmót érezte meg, a kisalföldiek egy oldalsó szabadrúgás után már a 36. percben egyenlítettek – a beívelés után a gólfelelős, Varga Barnabás lendületből érkezve csúsztatott a kapuba, Dombó teljesen tehetetlen volt a közelről érkező kísérlettel szemben. 1-1!

A gyors gólváltás után felélénkült a meccs, ami viszont újabb gólok helyett egy kiállításban testesült meg. Ötvös Bence belépőjét elsőre ugyan sárga lappal díjazta Pintér Csaba játékvezető, a videobíró azonban a segítségére sietett, a kemény talpalásról árulkodó felvételek hatására a bíró figyelmeztetés helyett az öltözőbe küldte a hazai játékost.

Az eredmény viszont már nem változott, így igazságos döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

- FrissMédia -