KÉK FÉNY
Gyilkossági kísérlet - Németországban fogtak el egy szabolcsi családot
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztálya és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság együttműködésének köszönhetően három európai elfogatóparancs alapján fogták el az apát és két fiát a hétvégén a németországi Karlsbrunnban.

A három büntetett előéletű, 50, 29 és 26 éves férfit a rendőrség honlapja szerint 2020 óta több súlyosabb bűncselekmény – a többi közt emberölés kísérlete, csoportos garázdaság és betöréses lopás – , összességében mintegy 16 évnyi letöltendő szabadságvesztés miatt körözték a magyar hatóságok.

A felderítőmunka kiderítette, hogy a család Németországba tette át a székhelyét, ezzel is megnehezítve az elfogást. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság felkérése alapján a KR NNI Célkörözési Osztálya felvette a kapcsolatot a német társszervekkel a három férfi felkutatása és elfogása érdekében.

A saarlandi célkörözési egység munkatársai ezután megtalálták a keresett személyek pontos tartózkodási helyéül szolgáló lakóházat Grossrosseln-Karlsbrunnban. A rendőrségi akció során kiderült, hogy mindhárman – további 5 magyarral együtt – a ház felső emeletén tartózkodtak.

Az egyik körözött férfi, attól félve, hogy 10 évnyi elmaradt büntetését le kell majd töltenie, az emeleti ablakból kiugrott, majd az öt méteres esést sértetlenül átvészelve a közeli erdőben eltűnt. Menekülése azonban nem tartott sokáig, egy órán belül őt is elfogták.

Jelenleg mindhárman kiadatási őrizetben várják, hogy ügyükben a Saarbrückeni Bíróság meghozza a döntését.

- FrissMédia -