KULTÚRA
#Rotary Club Kisvárda
#Ki-mit-tud?
Gyerek Ki mit tud volt Kisvárdán
Tehetségkutató versenyt rendezett Earlyact Ki-mit-tud 2018 címen a RotaryEarlyAct kisvárdai szervezete. Az indulók a Várszínházban öt kategóriában mutathatták meg, hogy mit tudnak.

Akik a dal kategóriát választották, azok énekelhettek szólóban, duettben vagy akár csoportosan is, bármilyen műfajban - akárcsak a zene kategória indulói, akik hangszert is szabadon választhattak. A táncosoknál is kötetlen volt a műfaj. A versmondó tehetségüket felmutatóktól a korosztályukhoz illő költeményt kértek, mégpedig olyant, ami tükrözi a Rotary szellemiségét. A rajz kategória versenyzőinek Earlyact-logót kellett tervezniük - olyant, amilyent maguk is szívesen hordanának jelvényként. Kikötés volt még, hogy a Rotary kerék is szerepeljen benne.

A Rotary olyan világszervezet, amelyben különböző foglalkozású emberek vállalnak a humanitárius szolgálatot. A tagok szakmai és magánéletükben egyaránt arra törekszenek, hogy a világban terjedjen a megértés és a jó szándék. Küldetésük a "barátságra alapozott önzetlen szolgálat a társadalmi szolidaritás elősegítése és a közösségek támogatása céljából.” Közülük a legfiatalabbak szervezete az EarlyAct.

A kisvárdai Ki-mit-tudon a következő eredmények születtek:

Vers kategória 1. helyezett:

7-8. osztály: Szikszai Virág - Kisvárda Vári Emil Earlyact Club

5-6. osztály: Tomori Gergő -nyírmeggyesi Earlyact Club

Néptánc kategória 1. helyezett:

nyírmeggyesi Earlyact Club tagjai szatmári táncukkal

Modern tánc kategória 1. helyezett:

Dream-Team nyíregyházi Earlyact Club és a

Gyere és Táncolj nyírmeggyesi Earlyact Club

Itt 3. helyezést értek el a kisvárdai Earlyact Club lányai a Su-su Bolondság táncukkal.

A rajzverseny győztese Szondi Viktória, a nyírmeggyesi Earlyact Club tagja.



- FrissMédia -