SPORT
Labdarúgás
Gyenge meccsen kapott ki a Várda a Puskástól
A meccs nem csak semleges, de hazai szempontból sem lett élvezetesebb a második félidőre.

Ha az aktuális formát nézzük, nem túl jó előjelek mellett találkozott a Kisvárda a Puskás Akadémia csapatával a labdarúgó NB I-ben. A felcsútiak ugyanis legutóbbi öt meccsükből négyet megnyertek, és csak egy alkalommal szenvedtek vereséget, míg Supka Attila csapata éppen fordított mérleget tud felmutatni.

Visszafogott első félidőben tett szert egygólos előnyre a vendég csapat, ám ez ébresztőleg hatott Navratilékra, akik a bekapott találat után jóval agilisebben futballoztak. A második játékrészben igyekeztek ezt folytatni, s bár a félidő első negyedórájában különösebben nagy dominanciát nem tudtak kiharcolni, egy-egy kósza támadás azért felért a Puskás tizenhatosáig.

Szögletekig és bevívelésekig eljutott a Várda, Tóth kapusnak egyszer kifejezetten nehéz helyzetben kellett lesodornia a labdát a hazai csatár fejéről, ám nagy veszélyeket nem élt át a Puskás hálóőre. Sőt, a 77. percben majdnem a Supka-csapat kapott újabb gólt; egy jó felcsúti kontra után már szinte megszokott módon jött egy jobb oldali beadás, ám Mance nem csak Knezevic elől, de a kapu mellett is elfejelte a labdát.

A 85. percben már sikerült komoly egyenlítési lehetőséghez jutni, ám Bumba beadása után Camaj olyan komótosan vette le a labdát, hogy az is odaért blokkolni, aki nem akart, így szögletbe fulladt a gólhelyzet. A sarokrúgásból viszont olyan gyalázatos beívelés lett, hogy az M4 kommentátora még egy tapintatos nekrológot is elmormolt Supka Attila idegrendszere emlékére.

Ha a jó játék nem is, az akarat megvolt hazai részről, az utolsó percekben Melnyk kis híján feldarabolta a labdára időhúzás céljából sportszerűtlenül ráfekvő ellenfelet. A PAFC foggal körömmel védte egygólos előnyét, a Várda pedig játékban nem volt ma azon a szinten, hogy ezt ellensúlyozni tudja. Az újabb vereséggel egyre messzebb a dobogó, ám a Supka érkezése utáni jó sorozat még mindig bőven a középmezőnyben tartja a szabolcsi csapatot.

- FrissMédia -