AKTUÁLIS
Görögkatolikus bölcsőde épül Máriapócson
​Az Ékes Virágszál Görögkatolikus Óvoda és a Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola mellett bölcsődei ellátást is igényelhetnek a település kisgyermekes családjai 2022-től. A kegyhelyre érkezők pedig a lelki töltekezés mellett kétállásos elektromos töltőállomáson tölthetik autójukat.

2020 májusában kezdődött meg "A Nyíregyházi Egyházmegye gyermekjóléti szolgáltatásának fejlesztése új görögkatolikus bölcsőde létrehozásával Máriapócson" című projekt, ami a Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) által támogatott pályázat. Ennek keretében Máriapócs helyszínen a görögkatolikus óvoda és a görögkatolikus általános iskola ölelésében egy új bölcsőde épül.

A bölcsőde két csoporttal, huszonnégy férőhellyel fogja szolgálni a település fiatal családjainak igényeit, a remények szerint már a 2022/23-as nevelési évben. Várhatóan 2021 nyarán elkezdődik a kivitelezés, 2022 szeptemberére pedig felépül a Noé bárkájának tematikájára tervezett épület, mely hozzájárul Máriapócs város kisgyermekes családjainak életminőségének javításához, a szülők munkavállalási esélyeinek növeléséhez.