AKTUÁLIS
Futófesztivál lesz Nyíregyházán
Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere és dr. Bana Richárd, a Mozaik Med Sportegyesület elnöke sajtótájékoztatón ismertették az augusztus 8-i I. Nyíregyházi Futófesztivál programját.

A rendezvényre - amely szakaszos útlezárásokkal is jár majd – még lehet nevezni.

A versenyt megelőző estén, augusztus 7-én 16 órától motivációs estet rendeznek a szervezők a Váci Mihály Kulturális Központban, ahol a helyi hosszútávfutás jelentősebb alakjai tartanak előadást a sportág rejtelmeiről. Elsőként itt mutatják be az Exoskeletont a nagyközönségnek. A rendezvény az érvényes nevezéssel rendelkezők számára ingyenes.

A versenyt a főszervező, a Mozaik Med SE tavaly áprilisra álmodta meg, de a COVID közbeszólt. Idén viszont mindent beleadtak és Nyíregyháza Megyei Jogú Város támogatásának köszönhetően sikerült egy hagyományteremtő – és a megyében elsőként zöld - futóversenyt szervezni Nyíregyháza legszebb részein.

A jótékonysági futam bevételével a Jósa András Kórház Gyermekrehabilitációs Osztályát fogják segíteni a futók. A futamon a gyermekkori elhízás megelőzésének fontosságára hívják fel a résztvevők 11.20-tól.

A programok 8:00-kor kezdődnek a Kossuth-téren felállított színpadon egy közös bemelegítéssel, majd ünnepélyes megnyitóval. Ezután 8:30-kor elrajtolnak a félmaratonisták, 8:40-kor a 10 kilométert választók, majd 8:50-kor az 5 kilométeres futók. A jótékonysági futam 11.20-kor, a gyerekfutam 11:45-kor veszi kezdetét.

Az útvonal a Kossuth-térről indul, és egészen a Bujtosi-tóig tart, ahol az 5 és 10 kilométeres verseny résztvevői visszafordulnak, a 21 kilométeres táv futói viszont tovább mennek a Sóstói útig, ahol egészen ki Sóstóra, és a Kossuth utcán térnek majd vissza a Kossuth tér irányába.

A 21 kilométeres távot egy Exoskeleton bemutató fogja elindítani, Magyarországon először.

A futótávok ideje alatt 99,4 SunshineFM színpadon különböző sportbemutatók lesznek, például pole fitness és aerobik. Emellett a futással kapcsolatos standok várják az érdeklődőket, táplálékkiegészítőket lehet majd kóstolni, valamint futócipő kipróbálására is lesz lehetőség. A színpadon pedig folyamatosan zajlik majd az eredményhirdetés.

Nevezni az interneten a www.nyiregyhazifutofesztvial.hu oldalon lehet egészen augusztus 4., szerda éjfélig.

Ezt követően a Kossuth téren lévő Versenyirodán lehet nevezni szombaton 10.00-21.00 között, vasárnap 6:00 órától 8.00 óráig, illetve a Gyerekfutam esetén egészen 11.00 óráig.

A futótávokat szakaszosan rajtoltatják, hogy az egy futamban részt vevők száma ne érje el az 500 főt, így a versenyen az is elindulhat, aki nem rendelkezik COVID oltási igazolvánnyal.

- FrissMédia -