PUZZLE
Életmód
Futás Debrecentől a határig egy beteg kislányért
Egy kárpátaljai félárva, súlyosan beteg kislányért fut Debrecenből a magyar-ukrán határig egy gyógypedagógus.

Nádudvari Péter vállalása első részét, az 55 kilométer hosszú ultramaratont már teljesítette. Jótékony kilométereivel a lehető legnagyobb összeget szeretné előteremteni Klaudia támogatására.

A Debrecenben élő kétgyermekes családapa fizikai erejét „bocsátja áruba”, hogy a négyéves Klaudiának – aki egy súlyos betegséggel, a neuroblasztómával harcol – a gyógykezelések alatt biztosítani tudják a megfelelő életkörülményeket, így a higiénés feltételeket és a megfelelő étkezést. Célja, hogy a kislány – aki két éve elvesztette az édesapját – semmiben ne szenvedjen hiányt, mindent megkaphasson, ami szükséges ahhoz, hogy újból egészséges legyen.

Összesen 300 kilométert fut Klaudiáért. Péter az első kihívás teljesítése után most gőzerővel készül őszi kampányzáró futására, amikor is a debreceni Nagytemplomtól a tiszabecsi magyar-ukrán határig jut majd el, jelképes célból is – a 120 kilométert egy hétvége alatt, két részletben teljesíti. Mindemellett 125 edzéskilométert „eladásra kínál”. Az alapár 2000 forint, de többet is lehet adni egy-egy kilométerért.

Mint elmondta, az elmúlt hetekben a kilométerek mellett az adományok is gyűltek: az eredetileg kijelölt 350.000 forintos cél hamar teljesült, jelenleg 479 274 forintnál tart a gyűjtés. Péter ezért új összeget jelölt ki: már 600.000 forintot szeretne „összefutni”, ezért ajánl fel a két ultramaraton mellett már edzéskilométereket is erre a célra. Nagyon örülne, ha újra emelnie kéne az majd az összeget. Úgy véli, a jótékonyságot illetően nincs limit, amíg tart a kampány, a lehető legnagyobb összeget szeretné előteremteni a kislány számára.

A vállalt kihívások részletei a következők:

- Saját szervezésű ultramaraton (55 km, júliusban) – már teljesítve

- Debrecen, Nagytemplom előtti tér – Tiszabecs, magyar-ukrán határ (saját szervezés, össztáv: 120 kilométer, amelyet két részletben teljesítek ősszel).

- 125 edzéskilométer – folyamatos teljesítés

A kilométereket banki átutalással lehet megvásárolni, „örökbe fogadni” a Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján, melynek adatait IDE kattintva érhetik el a további információkkal együtt.

A közlemény rovatba írják be, hogy Sz.Klaudia0082

Ami pedig Klaudiát illeti, ő is megteszi a magáét, továbbra is keményen harcol a gyógyulásáért – jelenleg a következő kezelésére vár.

- FrissMédia -