PUZZLE
Cukiság
#AquaCinema
#Fülöp
Fülöp az elefánton a kisvárdai AquaCinema fürdőjében, annyira cuki!
Feleségem megállapította, hogy a Várda Sport Hotelben már 2030-ban járunk. De teljesen komolyan mondta, mert otthon hagyta a mobiltöltőt, s amikor felhoztam az autós kábelt, ahhoz nem volt konnektoraljzat. Ám láss csodát, az éjjeliszekrény tetejébe három USB-csatlakozót is beépítettek.

A hotelből a szobakártyával is eljuthatunk a fürdőbe, s működött is minden ajtó. Lehet, télire érdemes lenne az átjáró oldalát is védeni a széltől. Így azért kabátot vettünk, s a főbejáratnál gyorsan meg is kaptuk a karóránkat (ahogy mindenki, aki itt lép be a fürdőbe). A kék a sima, a sárgával a wellness (belső szauna, a gőz, a belső jacuzzi, a sópihenő, a merülőmedence) is használható.

Itt is szintet ugrottunk, az óra nyitja az öltözőszekrényt, s kiírja a rendszer, melyik a miénk. Egy fiatalembernél ugyan egyszer nem a kiírt számú szekrényke nyílt ki, de az egyik itt dolgozó hölgy hamar úrrá lett a helyzeten. Ezután külön férfi és külön női mosdón keresztül jutunk a büféhez, s tovább a folyosón a fürdőrészbe. A mosdórészben érdemes lenne hosszú padot tenni a fal mellé mind a férfi mind a női részben, hogy itt öltözhessenek a szégyenlősebbek.

A büfé remek, a kiszolgáló fiatalembertől Fülöp még ajándékvirslit is kapott (cserébe a haverokkal megdobtuk kicsit a forgalmat). Bubee üdítőt itt ittunk először, egész jó, a helyén kezelem majd.

Végre bejutva a fürdőbe Fülöp rögtön az elefánthoz rohant. Ami nála azt jelenti, hogy hihetetlen sebességgel száguld nagyjából úgy, mint Csita a Tarzanban, mivel járni még csak pár lépést tud. Pedig az elefánt mindenkit megvár, ám kétségtelenül jó móka - egy és hat év között - üldögélni rajta. Aztán jöhetett a kacsa, Fülöp helyében én se hagynám ki, az tuti.

A kisgyerekeknek tényleg ideális a kisvárdai fürdő. A legkisebb medence hőfoka nagyon picit lehetne melegebb, hogy az asszony is leheveredve dagonyázhasson, s közben úgy tűnjön, a gyerekre vigyáz.

A nagyobb gyerekmedence közepén kis vár vár, a csúszda is klassz, amin lejöhetnek a bátor kisfiúk a kiskastélyból. Még egy labdákkal teli minimedence is van, meg ugrálóhely, gratula annak, aki kitalálta.

Szerencsére a gyerek a nagy izgalomban elaludt, úgyhogy kipróbálhattam a nagy jacuzzit, majd a termálvizes medencét. A hőfoka remek! A kialakítása is jó, kis zubogókkal, bár arra nem jöttem rá, azok mikor s hogyan működnek.

Van külső termálmedence is, külön élvezet, ha kint tombolnak a mínuszok, mi meg bent áztatjuk habtestünket. Ezért járnak az orosz turisták is a Széchenyi fürdőbe, mert télen ebből náluk csak a mínuszok vannak meg.

A külön felárért látogatható wellness infraszaunája kellemes, de nekem a gőz az igazi. A merülőmedence pont annyira hideg, amennyire kell, mondjuk létraszerű megoldása kihívássá teszi a lemászást az idősebbeknek. De legalább igazolást nyerhet, hogy a medencék gyógyvize rendbe rakja az izületeket.

A wellnessen belül is van egy jacuzzi, itt kevesebben voltak, kényelmesen masszíroztattam a hátam, hisz Kisvárdán az élet szép, ugye.