KÖZÉRDEKŰ
Forgalomkorlátozás lesz az M3-ason
Az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán a Káli csomópont és Nagyfüged térségében, valamint a Vásárosnamény felé vezető oldalon a Kerekharaszti pihenőhely térségében burkolatjavítást végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A Budapest felé vezető oldalon a munkavégzés szeptember 30-án, hétfőn és október 1-én, kedden zajlik, míg az ellenkező oldalon október 2-a szerda 7 órától, október 3-a csütörtök 18 óráig kell számítani forgalomkorlátozásra.

A munkálatok az autópálya Budapest felé vezető oldalán a 101-es és a 102-es kilométerszelvények közötti szakasz, valamint a 86-os kilométerszelvény külső sávját érintik. A szakemberek szeptember 30-án, hétfőn lezárják a Káli csomópont felhajtó ágát várhatóan 7 és 17 óra között, ezen a napon a forgalom a 3208-as, a 3-as főút és a 3206-os úton át vezető terelőúton közlekedhet. Ezen a szakaszon két nap alatt a szakemberek közel 500 tonna aszfaltot építenek be.

Az autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán a Kerekharaszti pihenőhely térségében az 51-es és az 52-es kilométerszelvények között végeznek lokális burkolatjavítási munkákat. Október 2-a szerda 7 órától, október 3-a csütörtök 18 óráig az autópálya forgalma egy sávra szűkül, továbbá 60 km/órás sebességkorlátozást is bevezetnek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a torlódások hosszának minimalizálása érdekében kellő időben és egymást segítve soroljanak be a forgalmi sávokba. A javítási munkák idején a csúcsidőszakokban hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.