NAGYVILÁG
Belföld
#M3-as autópálya
#M25
Fontos M3-as leágazást adnak át
Hétfő délután átadják a forgalomnak az M25-ös autóút újonnan megépült, az M3-as autópálya és Andornaktálya közötti mintegy 15 km-es szakaszát. Ez az út Egerbe visz el úgy, hogy kikerüli a falukat.

Az új autóút látszólag már készen van, de a szakemberek ma és holnap a befejező munkákat végzik, így még nem lehet felhajtani az új szakaszra. A hétfői nyitás előtt az M3-as autópályán a 108-as km-nél lévő új csomópontban a forgalmi rend kialakításáig még ideiglenes korlátozásokra kell számítani.

Az összesen több mint 50 milliárd forintból megvalósuló M25-ös autóút két ütemben épült. A hétfőtől az autóút 14,5 km hosszú déli ütemének forgalomba helyezésével megvalósul Eger város bekötése Magyarország gyorsforgalmi úthálózatába. Az M3-as autópálya és Eger között legalább 15 perccel csökken a menetidő. A környező települések - Maklár, Nagytálya, Andornaktálya, valamint Kerecsend - mentesülnek a naponta áthaladó forgalom okozta zajtól és a környezeti ártalmaktól.

A beruházó vezérigazgatójával hosszú interjú készült. Ebben Nagy Róbert Attila arról beszél, hogy egy 15 éve tervezett projekt valósult meg.