AKTUÁLIS
#szóvivők
#tanácskoztak
Fókuszban a kommunikáció - megyénk szóvivői tanácskoztak
Munkájuk nélkül a sajtónak jóval nehezebb lenne egy-egy szakterület hírértékű anyagainak beszerzése. A speciális szakterület miatt szakértői pontossággal kiadott közleményeikkel nagyban segítik az újságíró munkáját. Ők a sajtószóvivők, akik ma a Nyíregyházi Törvényszéken ültek le egy asztalhoz szakmai kérdéseket megvitatni.

A találkozó dr. Nyakó Zsuzsanna, a Nyíregyházi Törvényszék megnyitójával kezdődött. Ott voltak a társszervek szóvivői, dr. Szilágyi László (Megyei Főügyészség), dr. Fedor Rita (Megyei Rendőr-főkapitányság), Sipos Anita és dr. Szilágyi Miklós (Megyei Kormányhivatal), Rendes Sándor (Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata) és Magyar Norbert Pál (NAV).


A törvényszék szóvivői (Sterné dr. Deák Andrea és dr. Sörös László), valamint a meghívottak megvitatták egymás között a szóvivői feladatok ellátásával felmerülő problémákat, valamint a jövő kihívásait, melyek elé a Facebook, illetve általában az internet állítja őket. Egyúttal felvázolták a saját szervezetük kommunikációjának működését. Egyhangú vélemény született arról, hogy a jogi nyelvet az állampolgárok számára közérthetővé kell tenni, továbbá a jövő generációjának elérése új kihívások elé állítja az állami intézményeket. Szó esett a megfelelésről is az időszerű, objektív tájékoztatás követelményének.

A társszervek szóvivői – a fenti célok megvalósulása érdekében – kölcsönös együttműködésükről biztosították egymást.

- FrissMédia -