KÉK FÉNY
#rendőri ellenőrzés
#mindenszentek
#halottak napja
Fokozott rendőri jelenlét lesz az utakon
Fokozott rendőri jelenlét lesz, elsősorban a temetők környékén és az oda vezető utakon, mindenszentek és halottak napján, hogy az emlékezés zavartalan és biztonságos legyen - közölte a Országos Rendőr-főkapitányság.

A közleményben azt írták, ez az időszak az átlagosnál nagyobb veszélyt jelent a közlekedőknek, mert a közúti forgalom az átlagos többszörösére nő. A rendőri - és polgárőri - jelenlét célja elsősorban a forgalom segítése, de fellépnek a szabálytalan közlekedők ellen is. A rendőrség, a közút kezelőivel együttműködve, ideiglenes parkolóhelyeket is kijelöl, néhol pedig forgalomkorlátozást rendel el.

Javasolták, hogy a vezetők figyeljék a közlekedési táblákat, vezessenek az időjárási, látási, valamint útviszonyoknak megfelelően, és fokozott körültekintéssel közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket. A rendőrség felhívta a figyelmet arra is, hogy a temetőbe látogatók ne vigyenek magukkal jelentős értékeket, táskájukat ne hagyják őrizetlenül, és figyeljenek jobban a zsúfolt tömegközlekedési eszközökön is. A kerékpárokat, autókat lehetőség szerint őrzött és kivilágított parkolóban tegyék le, értékeiket pedig ne hagyják a jármű utasterében - fűzték hozzá.


Fotó. FrissMédia/archívum