AKTUÁLIS
#figyelem
#álhír
#csalók
FIGYELEM, ÁLHÍR! Ne dőljön be!
Egyes hiteltelen, impresszummal sem rendelkező álhír-oldalakon olyan információk terjednek, amelyek a "Hazai Hatékonyság 2" javaslatcsomag tartalmát meghamisítva, azt egy kihirdetett lakossági energetikai pályázatként mutatják be. - olvasható a hazaihatekonysag.hu oldalon.

A Hazai Hatékonyság 2 lakossági épületenergetikai célú javaslatcsomagot a MÉASZ készítette 2016 végén, hogy a kormányzat új megközelítésű, hatékonyan ösztönző intézkedéscsomagot hirdessen meg a lakossági épületenergetikai korszerűsítések átfogó előmozdításáért. A javaslatcsomagról kormányzati döntés egyelőre nem született.

A hírt terjesztő internetes oldalak és közösségi profilok tudatosan ferdítik el az eredeti információt, saját olvasottságuk és népszerűségük növelése céljából. A MÉASZ megteszi a szükséges jogi lépéseket.

„Önkormányzatunkhoz is több telefonhívás és személyes megkeresés érkezett, miszerint egy önkormányzatunkhoz benyújtott pályázattal két és fél millióra forintot nyerhet bárki. A hír egyáltalán nem igaz, így kérek mindenkit, hogy jelentsék az illetékes hatóságoknak mind az álhírt terjesztő portálokat, mind a közösségi oldalak profiljait.” - tájékoztatott Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere.

- Friss Média -