KULTÚRA
Fesztivál
#Össznemzeti Zarándokvonat
#csíksomlyó
Fiatalítanák a csíksomlyói búcsút
Az idén május 19-én lesz a csíksomlyói pünkösdi búcsú, a nemzet legnagyobb keresztény zarándoklata. A programot már véglegesítették a székelyföldi ferences kegyhelyen és azt is nyilvánosságra hozták, hogy ki lesz az ünnepi nagymise szónoka. A szervezők azt szeretnék, hogy az idei búcsú legyen a fiatalok, az ifjúság ünnepe is.

Zarándokvonattal a csíksomlyói pünkösdi búcsúba címmel tart rendezvényt szerdán délután 6-kor a Vármegye Galériában (V. Vármegye utca 11.) a Budapesti Székely Kör.

A szeretetvendégséggel egybekötött este a pünkösdi össznemzeti zarándokvonatról szól, amely immár 11. alkalommal robog végig anyaországi és erdélyi tájakon a csíksomlyói búcsúba, csaknem ezer emberrel a fedélzetén. A zarándoklat idei mottója Lukács Könyvéből származik: „Legyen nekem a Te igéd szerint”.

Petrus György és Mező Tibor, a Székely gyors - Csíksomlyó expressz össznemzeti zarándokvonat főszervezői, Dévai Nagy Kamilla Liszt Ferenc-díjas énekes, érdemes művész, a zarándokvonat díszvendége mesélnek élményeikről és arról, hogy idén milyen újdonságokkal készül a Kárpáteurópa Utazási Iroda a nagy útra. A Megyeházán ott lesz Kádár Sándor atya is Szászvárosból, Dél-Erdélyből, aki elkíséri a zarándokokat. Akik még mindig jelentkezhetnek a nagy kalandra - akár a Székely Kör estjén is.