AKTUÁLIS
#Dombrád
#csülkös nap
Fergeteges volt a hangulat Dombrádon - fotók, videó
2000-ben lett város a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye északi részén, a Tisza mellett fekvő Dombrád. A 4000 fős településen XII. alkalommal rendezték meg a hagyományos dombrádi csülkös napot. Pénteken a város lakói sikeresen felállították a szalonnasütési rekordot, hiszen 238 ember egy tűzön sütötte a finom szalonnát.

Maradva a gasztronómiánál, szombaton 22 csapat részvételével, jellemzően csülkös ételek rotyogtak a kondérban, de voltak, akik őz- illetve pacalpörkölttel próbálták elkápráztatni a szakavatott zsűrit.

Zenei-kulturális programokból sem volt hiány, hiszen a két nap alatt fellépett Kis Grófo, Bódi Guszti és Margó, majd szombat este Fenyő Milkós. Szombaton a település oktatási intézményeinek tanuló is megmutatták tánc-, illetve zenei tudásukat és igazi kuriózumként a debreceni fiatal fúvósok is nagy sikerű koncertet adtak, akik épp a dombrádi Tisza-parton készülnek koncertturnéjukra.

Összefoglaló videónkból azt is megtudhatja, hogy mi szükséges egy jó csülökpörkölt elkészítéséhez és a zsűri szakmai értékelésére is fény derül.

A főzőverseny és a kispályás foci nyerteseinek Seszták Miklós, a Kárpát-medencei gazdaságélénkítő programok és összehangolt fejlesztési feladatok, valamint turisztikai fejlesztések koordinációjáért felelős kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője adta át a díjakat.

- FrissMédia -