SPORT
Labdarúgás
​Fergeteges meccsen 1-1 a félidőben
A Kisvárda - Puskás Akadémia focimeccs komoly rangadó manapság. S tényleg remek volt az első félidő.

A negyedik percben már vezetett a Puskás Akadémia. A Kisvárda rúgott szögletet, de talán túlzás volt, hogy a két középső védő is felment fejelni. Aztán felesleges kisszöglet lett belőle (ennek semmi értelmét soha nem láttam), majd a kifejelt labdát elvesztette a várdai támadó.

Kétségtelen, tanítani való ellentámadás következett. Három PAFC-játékos ment két Várda-védőre. Kipasszolták balra, majd a 16-oson velük középre rúgta a balszélső. A felcsúti Corbu szépen közelről berúgta, a kisvárdai védővel a nyakán.

0-1.

(Egyszer láttam hasonlót olasz bajnokin. Az öreg Chiellini volt a védő középen, úgy tett, mintha érdekelné a labda, de a valóságban a beadás pillanatában ráugrott a csatárra. S nem lett 11-es.)

A 22. percben Bumba egy méterről (!) úgy hagyott ki egy tökéletes üres kapus ziccert, hogy a háta mögül rúgta ki a felcsúti, becsúszva. Nem volt szabálytalan, az év mentése lehetett.

Hajtott a Kisvárda keményen. Jól játszott mindkét csapat. Látszott, hogy mindkét edző remek munkát végzett.

Egy beadást Bumba fejelt a kapusba pár perc múlva.

Aztán a 27. percben 11-est kapott a Kisvárda. Két határeset is volt, gyanús belépők egymás után, de nem annyira látványosak. Mindenestre a bíró és a VAR is megadta. Bumba pedig belőtte. Aktív volt nagyon a meccsen, mint egy Danone-joghurt, megérdemelte, hogy gólszerző lett.

1-1.

Aztán egy gyönyörű csel után passzolta a kapuba Dombó mellett a felcsúti Favorov, de lesen állt előtte, nem adták meg a gólt.

A félidő végén még láthattunk néhány színészi alakítást, érdemes lenne castingot szerveznie valamelyik tanodának, annyira hitelesen szenvedtek a játékosok, hogy anyám is csak könnyezett.

A félidőben 1-1.