SPORT
Labdarúgás
#Fényeslitke
#Paragrafus Kupa
Fényeslitke ad otthont a XX. Paragrafus Kupának
A Magyar Görögkatolikus Pap Labdarúgó Válogatott és a Magyar Jogász Egylet immáron huszadik alkalommal találkozik a zöld gyepen. Csenger után az idén Fényeslitke ad otthont a papok és jogászok küzdelmének.

A torna már hagyomány – hangozott el az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón, hiszen immáron huszadik alkalommal rendezik meg. A barátságos mérkőzés időközben nemzetközivé nőtte ki magát, ugyanis a tavalyi tornára már Erdélyből, Felvidékről és Kárpátaljáról is érkeztek focista papok. Az ígéretek szerint nem lesz ez másként 2018-ban sem.

A Nyíregyházi Egyházmegye képviseletében Szabó Tamás görögkatolikus parókus örömét fejezte ki amiatt, hogy a futballtorna megrendezésével az igazságszolgáltatás és az egyház zárt világa nyitottabb módon is megjelenhet a lakosság előtt.

A labdarúgó mérkőzések házigazdája, Mártha Mihály Tibor, Fényeslitke polgármestere elmondta: nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy a XX. Paragrafus Kupát Fényeslitkén rendezik meg, s bízik benne, hogy akik a rendezvényre ellátogatnak, sok szép emlékkel térnek haza.

Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke kiemelkedő jelentőségűnek tartja azt az összefogást, melyet a rendezvény védnöki testülete képvisel. Véleménye szerint az intézmények társadalmi szerepvállalása a nyitottságot erősíti az emberek felé. Reményét fejezte ki, hogy a jó gyakorlatot sokan fogják követni.

A „papi foci”-ként ismert sportesemény ötletadóját, Tassy Tamás főszervezőt szavai szerint az cél vezérelte, hogy a futball vad világába bevigyék az intelligenciát, erősítsék a sportszerűséget és a mások iránti tisztelet kifejezését. A mérkőzéseket neves futballbírók vezetik majd.

Az előmérkőzésekre szombaton kerül sor Nyíregyházán, a Bem József Általános Iskola tornacsarnokában. A sorsolás eredményeképpen az alábbi csapatok mérkőznek meg egymással:

A csoport: NAV, ügyészség, városháza, Bíróság

B csoport: Ügyvédi kamara, büntetés-végrehajtás, rendőrség, kormányhivatal

- FrissMédia -