NAGYVILÁG
Belföld
#óvoda
#átadó
#Nyírtelek
Felújítva és kibővítve adták át a Kastélykert Óvodát Nyírteleken
Nyírtelken a gyerekek az elsők- mondta beszédében Szekeres József polgármester a Kastélykert Óvoda átadóján.

A polgármester elmondta még, hogy az elmúlt néhány évben Nyírtelek másik három óvodáját is felújították, illetve kibővítették. A 270 millió forintos pályázatból létrejött az épületek akadálymentesítése, a közösségi terek megnyitása, csoportszobák kialakítása, sőt vettek fejlesztő eszközöket, illetve játékokat is.

dr. Vinnai Győző, a Fidesz térségi országgyűlési képviselője elmondta, hogy a gyerekek 95 százaléka jár óvodába, ami azt jelenti, hogy a hátrányos helyzetű falvakban is minden gyermek egyenlő eséllyel fér hozzá az oktatáshoz, s a korábbinál sokkal kevesebb hátránnyal kezdhetik az iskolát.

Az ünnepélyes átadón a kicsik is felléptek, majd egy kismamákból álló csapat vette be a teret. Műsoruk célja annak bemutatása volt, hogy anyának lenni bizony nagyon jó. Az eseményen jelen volt Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, aki elmondta, hogy országos szinten eddig 16 ezerrel nőtt a bölcsődei, 9200-al pedig az óvodai férőhelyek száma, a kormány 100 milliárd forint támogatást biztosít erre a célra, hiszen nem mindegy, hogy a kicsik napi 8-9 óra távolléte milyen körülmények között telik.