KÉK FÉNY
Félreértésből lett tragédia Gávavencsellőn
Egy félreértés miatt került kómába az a 42 éves gávavencsellői férfi, akit az ivócimborája megütött.

A férfi az ütéstől a kocsma előtti kőre zuhant. Szilárd füle elkezdett vérezni, a gyanúsított ezt követően legalább két alkalommal a sértett nyakát is megtaposta. A rendőrség emberölés kísérletének megalapozott gyanújával folytat eljárást.

A nézeteltérést az okozta, hogy a kocsma tulajdonosa a kocsmakert melletti udvaron a traktorját barkácsolva, magyaros szokás szerint szitkokat szórt. Azt hallotta meg a kocsma udvarán üldögélő későbbi gyanúsított, aki a tőle távolabb ülő 42 éves férfit kérte számon, hogy miért szidja az ő 11 éve meghalt anyját.

János tiltakozott: ő nem szidta senkinek az anyját. Látszólag tisztázta a félreértést és megnyugodtak a kedélyek. Körülbelül 30 perc elteltével zárt a kocsma, amikor a későbbi gyanúsított hátrahagyva a kerékpárját jobb kézzel, ököllel, hatalmas erővel vágta fejen vitapartnerét. Az egyből a járda betonjárda került, fejét hatalmas erővel bevágva abba. A füléből elkezdett szivárogni a vér, ami súlyos sérülésre utal. A gyanúsított lerúgta a papucsát és legalább két alkalommal a sértett torkát meg is taposta. Ez a minősítés szempontjából emberölés kísérletének számít. Ha nem tapossa meg, akkor súlyos testi sértés a gyanú.

A férfit mentővel azonnal kórházba szállították, úgy tudjuk, hogy az állapota válságos. A gyanúsított elhagyta a helyszínt, őt a lakásán fogták el a rendőrök és őrizetbe vették, elkezdték az elszámoltatást. A férfi tettéért alapesetben akár 15 évet is kaphat.