AKTUÁLIS
Felragyogott Advent első gyertyája Gégényben
Gégényben idén 9. alkalommal rendezték meg a karácsonyt megelőző adventi időszak nyitóünnepségét. A vendégeket mézeskalács, lilahagymás zsíros kenyér, fánk, sült tök, meleg tea és forralt bort várta.

A tegnap délutáni ünnepi műsorban felléptek a helyi óvodások iskolások, Papp Dorina, Dorka Zoltán tanár, a Free Dance Művészeti iskola Rokolya- és a Csuhé néptáncegyüttes, valamint a gégényi majorett csoport.


Zakor Ildikó, Gégény polgármestere ünnepi beszédében úgy fogalmazott, hogy „az adventi hetek a karácsonyhoz vezetik el az embert, a karácsony pedig a szeretet által egymáshoz vezet bennünket. Ilyenkor félretesszük az ellentéteket és igyekszünk békét kötni embertársainkkal. Az ünnepet mindannyian várjuk, a kisebbek sok ajándékot, a felnőttek pihenést, nyugalmat remélnek tőle."

A település vezetője felhívta az egybegyűltek figyelmét arra, hogy a sorsfordító események nem tőlünk távol, hanem itt a közelünkben, a hétköznapi életünk egyszerűségében történnek. A karácsonyi készülődés emelkedett, ünnepélyes hangulatában térjünk vissza az örök emberi értékekhez: a családhoz, a hithez, éljük meg közösen az együvé tartozás, az egymásra figyelés melengető érzését - javasolta.


Az ünnepi beszédet követően az Aranykapu Társulat műsorát láthatták a résztvevők, majd a sztárfellépő, Nagy Szilárd koncertjével folytatódott a program. Az előadás végén közösen gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját.