AKTUÁLIS
#Ajak
#Advent
Fellobbant az önfegyelmezés gyertyája Ajakon
Ajakon a hagyományoknak megfelelően ma gyújtották meg Advent negyedik gyertyáját, ami az önfegyelmezést (is) jelképezi. A gyertyagyújtáson a település óvodásai, iskolásai állták körbe az adventi koszorút. A hagyományoknak megfelelően ezúttal a római egyházközség tanulói énekeltek karácsonyi dalokat.

Ez az önfegyelmezés gyertyája, fogalmazott a település romai katolikus papja a gyertyagyújtást követően. A jelenlévő gyermekeknek magyarázatképp elmondta, hogy azért az önfegyelmezés gyertyája, mert ilyenkor bizony sokszor egy-egy veszekedéssel teljesen elrontjuk az ünnepet. Ezért fontos, hogy önfegyelmemmel kontrolláljuk magunkat, így téve meghitté, széppé a karácsonyt.

Ajak 4. gyertya - 7.jpg

Kerekes Miklós, Ajak város polgármestere a negyedik láng fellobbanását követően arról beszélt, hogy a közös gyertyagyújtás az összefogást, összetartozást is jelképezi. Jelkép, hogy a városnak van jövője, hiszen a sok gyermek, akik ma itt vannak, a jövőt jelentik.

Az adventi készülődést a Képmás zenekar koncertjével zárták a település diákjai az Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskolában.

Közös kántálás 24-én Ajakon

Mint írtuk korábban, Ajak város önkormányzata, a helyi intézmények és az egyházak közös szervezésében az elmúlt évek hagyományainak megfelelően idén is megrendezik december 24-én, Szentestén, 17 órai kezdettel az Oktatási és Kulturális Parkban a településen élőket és idelátogatókat is nagy létszámban vonzó közös kántálást.