KÉK FÉNY
Feljelentették a tárgyaláson fenyegetőző elítéltet
​Lassan folytatásos bűnügyi történetté áll össze Sz. Róbert igazságszolgáltatással vívott értelmetlen harca, akinek pénteken kellett volna megkezdenie a 80 napos büntetését.

Pénteken nem, de hétfőn végül jobb belátásra bírták és jelentkezett a Nyíregyházi Büntetés-végrehajtási Intézetben. Közben fel is jelentették a szerdai atrocitás miatt.

Így már biztosra vehető, hogy az április elsejére kitűzött tárgyaláson nem járatja a bolondját a bírósággal és le tudjak folytatni az ellenne indult büntetőeljárást.

Mint emlékezetes, Sz. Róbertet még 2019. november 21-én a Kisvárdai Járásbíróság testi sértés bűntettének kísérlete miatt – mint különös visszaesőt - 80 nap elzárás büntetésre ítélte, amelynek letöltését 2020. február 21-én kell megkezdenie, de csak hétfőn vonult be a börtönbe.

A múlthét szerdán, Sz. Róbert egy kisvárdai tárgyaláson csinált botrányt azzal, hogy - saját bevallása szerint - gyógyszerre alkoholt fogyasztva jelent meg a bíróságon. Sz. a lábán alig tudott megállni és amikor a bíróság úgy döntött, hogy a vádlott állapota miatt nem lehet megtartani a tárgyalást az ügyben jelenlévő sértett pozícióban lévő mentőst megfenyegette, azt mondta neki, hogy a föld alá teszi.


Az utóbbi ügy előzménye, hogy 2018 májusában Tuzsérra kaptak riasztást a záhonyi mentősök. A sérült Sz. Róbertet kellett ellássanak, akit egyébként egy verekedésben hagytak helyben. A vádirat szerint a vádlott 2018. május 24-én sérülten feküdt egy tuzséri ház udvarán, ezért mentőt hívtak hozzá. Miután a kiérkező mentőápoló a mentőautóban ellátta a vádlott sérülését, kinyitotta a gépjármű ajtaját, hogy az utcán tartózkodóktól elkérje a férfi iratait. Eközben a vádlott az autóból az utcán lévőkkel hangosan veszekedni kezdett, majd felugrott a vizsgáló székből és a mentőápolót ököllel többször megütötte a vállán, arcán, orrán. A vádlott a mentős bántalmazását a jelenlévők közbelépése után hagyta a csak abba.

Portálunk úgy tudja, hogy a Sz. Róbertet feljelentették a bíróságon történtek miatt.

Az ügyben megkerestük a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, akik válaszukban megerősítették, a bíróságon történtek miatt a Kisvárdai Rendőrkapitányságon zaklatás vétségének elkövetése miatt folyamatban van egy büntetőeljárás.