SPORT
Labdarúgás
#Kisvárda Master Good SE
#Felipe
Felipének köszönhető az 1 pont
Borzalmas első félidő után 1-1-es döntetlent játszott a Kisvárda a Paks ellen. A második félidőben a hazaiak feltámadtak, és sorra dolgozták ki a helyzeteket. Ekkor a kisvárdaiak Felipének köszönhetik, hogy nem kaptak gólokat. A dráma az utolsó 5 perceben jött el. Előbb a mieink szereztek vezetést, hogy a a hosszabbításban egyenlítsen a hazai pályán játszó Paks.

Szakadt az eső, csak az 5 várdai szurkolók biztatása hallatszott Pakson, miközben sorra rúgta a szögleteket a Kisvárda. Aztán helyzete mégis a paksiaknak lett, az ötösről kétszer a tömörülő védőkbe rúgták a labdát. Eltelt húsz perc, ezalatt egy közepes várdai lövés volt, majd Grozav tekert az oldalhálóba egy szabadrúgást a 16-os sarkáról.

Aztán a játékvezető került szendvicsbe a félpályánál, amikor egy pattogó labdáért harcoltak, vicces volt.

A második félidő óriási paksi ziccerrel kezdődött. Könyves kapott a várdai ötös előtt egy méterre egy ajándéklabdát a kisvárdai védőtől, de Felipe bámulatos reflexszel kivédte. Ordító helyzet volt. Három perccel később egy távoli lövés lefelé csapódva a várdai kapu felső lécéről vágódott vissza. Felipe ujjheggyel paskolta a lécre a labdát.

Aztán a paksi Simon kapott színészkedésért sárgát. Simogatásszerűen hozzáért a várdai védő, mire akkorát homorított, mint macska a tejbegrízes reggeli előtt. Ez már a második paksi művészi teljesítmény volt, előtte a jobbszélsőhöz hozzá sem értek, s elvágódott, mint akit sokkolóval csiklandoznak.

Később a paksi Hahn egy remek cselt csinált az ötösön, de ereje elfogyott, mint a rosszul feltöltött drónnak, így csak annyira tudta rápiszkálni, hogy az álomkapus, Felipe ismét védjen.

A 78. percben a paksi Könyves óriási labdát kapott, egy az egyben tört kapura, de az érkező Felipe mellett a kapu mellé gurította. Még bele is sérült, mert a várdai kapus rácsúszott, és véletlenül igencsak megrúgta a térdét, már azután, hogy a labda kifelé tartott. Nem ezen múlt.

Úgy tűnt, csak idő kérdése a paksi gól. Nem így történt,. Egy második sárgával teljesen jogosan leküldte a bíró a paksi Pappot, miután egy kényszerítőt feltartással meggátolt a 16-os előtt. Protic tekerte kapura a szabadrúgást, védett a kapus, de Lucas a szöglet után jobb belsővel a bal sarokba rúgta a labdát. 0-1 a Kisvárdának!

Már úgy tűnt, megnyerte a Várda, amikor Hahn sarokkal adott kötényt a kisvárdai védőnek, s a zseniális passzból Szabó kilőtte a bal alsó sarkot. 1-1.

S a végén a Paks támadott, a kiállítás után hamar egyenlítettek, nem zuhantak össze. Protic könyökölt a 16-os előtt. A szabadrúgást Balogh mellé tekerte, maradt az 1-1.