SPORT
Foci VB 2018
#félidő
#vébé-döntő
Félidő - mi volt eddig?
Délután 5 órakor, Moszkvában pályára lépett a labdarúgó világbajnokság legerősebb csapata, Franciaország, a torna meglepetéscsapata, Horvátország ellen.

Ma sokak bánatára vagy épp örömére véget ér a a világbajnokság. Az egy hónapig tartó küzdelem alatt Kisvárda Önkormányzata szurkolói sátrat állított fel a művészetek házáénál ahol gyakorlatilag naponta több tucat focirajongó szurkolt kedvenc csapatának.

Érdekesség

Kylian Mbappé Pelé és Giuseppe Bergomi után harmadik tinédzserként játszhat vb-döntőt. A két előd egyből nyert is... (1958-ban, illetve 1982-ben). Sőt, nyert Ronaldo is, aki tagja volt 1994-ben a brazil keretnek, ám nem lépett pályára - írja a NSO.

De mi történt eddig a döntőn?

Griezmann szabadrúgásába Mario Mandzukic fejelt bele szerencsétlenül. Subasicnak esélye sem volt. Öngóllal vezet Franciaország. 1-0!

Húszévente mindig új világbajnokot avatnak: 1958-ban Brazília, 1978-ban Argentína, 1998-ban éppen Franciaország nyert először vébét. Az idén?

Egyértelművé vált, hogy Kisvárdán a horvátoknak szurkolnak

A franciák a megszokott 4-3-3-as felállásban, a horvátok a középpályát igyekeznek megszállni a 4–1–4–1-es felállásban.

Egy szép horvát kombináció után Vrsaljko visszafejelt labdáját Vida adta le Perisic elé, aki hatalmas erővel lőtte azt a kapu bal oldalába.

Egyenlít Horvátország.

Perisic kezére pattant a labda. A videóbíró először működik a döntőben. A bíró megnézi és büntetőt ítél, amit a franciák kihasználnak

Griezmann a harmadik büntetőjét is értékesíti a vb-n. Griezmann a kapu jobb oldalába gurít. Újra vezetnek a franciák. 2-1 Vége az első félidőnek

A horvátok egyszer már tudtak válaszolni. Kérdés, hogy a második francia gólra is tudnak-e a a szünet után.