PUZZLE
Bulvár hírek
Feldarabolta 40 évvel fiatalabb barátnőjét a híres professzor
Oroszországban egy folyóból húzták ki a neves történészt. A hátán lévő zsákban nála 40 évvel fiatalabb áldozatának a karjai voltak. A fiatal nő fejét és megcsonkított testét később a professzor szentpétervári lakásán találták meg, egy véres fűrésszel együtt.

Gyilkosság vádjával tartóztatták le Oroszországban Oleg Szokolov 63 éves történész professzort, a Szentpétervári Állami Egyetem oktatóját, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte és feldarabolta 24 éves hallgatóját, Anasztázia Jesenkót. A férfit a rendőrség egy folyóból húzta ki és nála volt egy hátizsák, a fiatal nő levágott karjaival. Anasztázia a gyilkos szeretője lehetett, az orosz médiumokban több olyan fotó jelent meg, amin együtt vannak. Később a nyomozók a történész lakásán megtalálták a nő levágott fejét és megcsonkított testét is, egy véres fűrésszel egyetemben.

A Mirror a rendőrségi beszámolóra hivatkozva azt írja, hogy a 63 éves férfi "véletlenül" ölte meg fiatal barátnőjét egy veszekedés hevében, majd hozzáfogott a holttest eltüntetéséhez. A rendőrség akkor csapott le rá, amikor szombaton reggel a jeges Mojka folyóba ugrott, hátizsákjában áldozata karjaival és egy fegyverrel. Azt nem tudni, hogy öngyilkos akart-e lenni.

Szokolov a napóleoni háborúk neves szakértője hazájában. A Szentpétervári Állami Egyetem professzora az Orosz Hadtörténeti Egyesület elnöke is volt korábban és jelenleg a tudományos testület tagja. Több európai tévécsatornának dolgozott tanácsadóként a napóleoni háborúkról forgatott műsoroknál, 2003-ban pedig még a Francia Becsületrend lovagkeresztjét is megkapta munkájáért.

- FrissMédia -

Fotók: VK.com