AKTUÁLIS
Felavatták a Mesterek Fáját Pócspetriben
Az országban két településen van összesen mesterek fája, az egyik Pócspetriben található. A ma felavatott, vörösfenyőből készült mesterek fája egy 14 éve felállított, de 3 éve viharban kidőlt köztéri alkotás pótlása.

Pócspetrinek 1999 óta a bajorországi Eggstädt városa a testvértelepülése, ott nagy hagyománya van a mesterek fájának - fogalmazott Pócspetri polgármestere, Tamás György az avató ünnepségen. Elmondta, hogy a 14 évvel ezelőtti mesterek fája még "szabolcsi" fenyőből készült.

A mostani fát német mintára a Magas-Tátrából hozatták, így ez a korábbinál sokkal tartósabb fenyő. Az alkotáson négy sorban hazánkra jellemző szakmák stilizált, kétdimenziós figurái láthatók. Egyedi kivitelben készültek Stefan Gnandt, Pócspetriben élő festőművész segítségével.

Az avatóünnepséget megelőzően megszentelték az új kenyeret, majd kulturális műsorral tisztelegtek az államalapítás és az államalapító Szent István király emléke előtt. Tamás György rövid történelmi visszatekintést adott az ünnep hátteréről és beszédet mondott dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője is.

- FrissMédia -