SPORT
Labdarúgás
​Fejes, bomba, potya – látványos meccsen vezet a Várda Szabicsék ellen
Az egyik edzőjelölt is a helyszínen nézi a meccset, egyelőre kevesebb kedve biztos nem lett a megbizatáshoz.

Egyértelműen a nap rangadójának ígérkezett a labdarúgó NB I-ben a Kisvárda – MOL Fehérvár FC mérkőzés, a csapatok pedig igyekeztek is ehhez méltó tempóban kezdeni a meccset. Az első gól is korán jött, a 4. percben egy jobboldali szöglet után az előrehúzódó Cirkovic csúsztatott gyönyörűen a hosszú felsőbe Kodro öleléséből. A kapufa a hazaiakkal volt, 1-0!

A gól utáni percekben némileg magára talált a Vidi is, előbb jobbról, majd balról keresték beadással Kodro fejét, előbb nagy, majd kisebb veszélyt okozva ezzel, az állás azonban változatlan maradt. A mérkőzés már épp kezdett volna leülni, ám egy káprázatos egyéni villanás még épp időben megóvta ettől a közönséget, 2-0.

Asani egy ártatlannak tűnő adogatás közben gondolt egyet a tizenhatos bal sarkánál, és bal lábbal eszméletlenül nagy gólt tekert a jobb felsőbe, Kovács kapus teljesen hiába úszott szépen a levegőben. A hatalmas találat az éneklő fehérvári drukkereket csendre, Szabics Imrét pedig cselekvésre intette, a vendégek szakvezetője már az első félidő derekán cserélt: Szendrei helyére Lüftner állt be.

Ha nem is emiatt, de egy perc múlva örülhetett is Szabics, ugyanis Nego remek indítása után Dombó kriminálisan mozdult ki a kapujából, alaposan alászaladt a felpattanó labdának, üres kapus ziccert kínálva ezzel Nikolicsnak. A válogatott csatár nem is hibázott, a 27. percben 2-1-re zárkóztatta föl a Vidit.

A félidő vége előtt negyedszer is rezdült a háló, ám az asszisztens helyesen lengetett: Asani második találata lesről született, így nem érvényes. A másik kapu előtt még két nagy Dombó-védés, meg egy kis balhé jutott a jegyzőkönyvbe, Petrjak hattyúdalát ugyanis nem nézték jó szemmel a hazai védők – az ukrán anélkül fogta fájdalmas arccal a fejét, hoyg bárki hozzáért volna.