KULTÚRA
Gasztro
#eper
#fehércsokis epertorta
Fehér csokis epercsoda
Beköszöntött az eperszezon. Ma egy isteni fehér csokis epertortát hoztam nektek.

Hozzávalók:

3 tojás
6 dkg barna cukor
1 dl olaj
10 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
1 dl tej
1 kis zacsó színtelen zselatin
1 zacskó istant zselatin
50 dkg eper
20 dkg fehér csokoládé
5 dl Hulala tejszín
10 dkg mascarpone (Szarvasit ajánlok)

A tojásokat a cukorral sűrű habbá verjük, majd óvatosan beledolgozzuk az olajat, a tejet majd a sütőporral elkevert lisztet. Normál méretű kapcsos tortaformába simítva 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. Az epreket félbevágjuk és kirakjuk vele a tortaforma oldalát miután kihűlt a tészta. A zselatint forró vízben feloldjuk és gőz fölött olvasztott fehér csokihoz adagoljuk, majd ha kihűlt hozzáadjuk a mascarponét és az instant zselatint is. Közben a tejszínt felverjük és a kemény habot óvatosan a krémhez adagoljuk. A krém felét beleöntjük a tortaformába, megszórjuk a maradék eperrel és újra a krém a tetejére. Pár órára hűtőben tároljuk, míg a krém teljesen szilárd halmazállapotú lesz. Tálalás előtt eperrel és fehér csoki reszelékkel megszórjuk.

Szöveg és kép: Novák Viki