KÖZÉRDEKŰ
Agrár
#KSH
#ültetvény
#gyümölcsös
#összeírás
Február 14-én kezdődik a gyümölcsös ültetvények összeírása
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 226 településének 6488 gazdasága vesz részt a február 14-én kezdődő gyümölcsös ültetvények összeírásában. Az adatfelvétel kilenc hazai gyümölcsfajra terjed ki – jelentette be a KSH mezőgazdasági statisztikai osztályának tanácsadója csütörtökön, Nyíregyházán. Tóth Péter hozzátette: az összeírásban érintettek levélben kapnak értesítést.

A felmérés mintegy kilenc magyar gyümölcsfajra (alma, bodza, cseresznye, dió, kajszi, körte, meggy, őszibarack és szilva) terjed ki. Az adatgyűjtésben azokat a gazdálkodókat kérdezik meg, akik 2017-ben területalapú támogatást igényeltek. A válaszadás a megkérdezett gazdaságok számára kötelező.

A kérdőíveket online is ki lehet tölteni február 14. és február 28. között a www.emezo.ksh.hu weboldalon. Akik nem élnek az internetes kitöltés lehetőségével azokat az összeírók keresik fel 2018. március 1-je és április 16-a között - ismertette Tóth Péter.

Malakucziné Póka Mária a Mezőgazdasági Adatgyűjtések Főosztály főosztályvezetője elmondta: megyénk az ország legjelentősebb gyümölcstermesztő vidéke, a gazdaságoknak több mint négytizede található itt. Az összeírás során megfigyelt gyümölcsök közül itt a legmagasabb az alma, meggy, dió és körte ültetvények száma. Jelen összeírásban 178 összeíró vesz részt.

- Friss Média -