AKTUÁLIS
Fákat csavart ki, tetőket bontott meg a viharos szél
Jellemzően kidőlt fákhoz riasztják a tűzoltókat Nyíregyházára és a környező településekre.

Az egységektől Újfehértón egy kidőlt villanyoszlop miatt kértek segítséget. Nyíregyházán egy nagy méretű kidőlt fa akadályozta a forgalmat Tölgyesnél. Nyírpazonyban és Kótajban is megdőlt fa miatt vált szükségessé a beavatkozás. Demecserben tetőket bontott meg a viharos szél.



Kókajban az Ibrányi Önkormányzati Tűzoltók vonultak, egy nagy méretű fenyőfa veszélyes megdőlése miatt. Ez a fa veszélyeztette a mellette lévő kereskedelmi egységet. A tűzoltók motoros fűrész segítségével legallyazták a fát, majd kivágták, így szüntetve meg a veszélyt.

Az esti órákra a fővárosban okozza a legtöbb gondot az erős szél.


A viharos erejű szél miatt folyamatosan dolgoznak a tűzoltók, 19 órakor százhatvan helyszínre várták a tűzoltók segítségét. Leginkább Budapesten okozza a legtöbb gondot az időjárás, hetven feletti a folyamatban lévő események száma a fővárosban. Hazánk más pontján is károkat okoz a szél: Fejérben huszonkilenc, Pest vármegyében tizenhét, Bács-Kiskunban tizennégy címről érkezett bejelentés viharkárokról, de már hazánk északkeleti régiójában is pusztít az erős szél. Jellemzően fő- és mellékutakra, vasúti sínekre, illetve lakóépületekre dőlt fák, letört ágak, vagy éppen elszakadt elektromos vezetékek és távközlési szolgáltatói kábelek eltávolításáról érkeznek bejelentések.