AKTUÁLIS
Ezt teheti, ha segíteni szeretne a kisvárdai kórháznak
Egyre több megkeresést kapunk, hogy a helyi és környékbeli emberek szeretnének segíteni a kisvárdai kórháznak. Már több, a közösségi médiában szerveződött csoportban is elkezdtek gyűjteni. A kérdéseinkkel megkerestük Hegyi Henriket, a Felső-Szabolcs Kórház főigazgatóját.

A főigazgató azt mondja, a jelenleg rendelkezésre álló védőeszközöket, fertőtlenítőszereket a felmerülő, szakmailag indokolt szükségleteknek megfelelően osztják szét a kórházon belül. Ebből következően vannak olyan területek az intézményben, amelyekre például nem a legmagasabb szintű védelmi eszközök kerülnek. Ott azonban nem is indokoltak ezek a védőeszközök - emelte ki.

Rámutatott: a kórház semmilyen formában nem kér maszkot, fertőtlenítőszert támogatóktól, a beszállítóktól folyamatosan szerzik be ezeket az eszközöket. Amennyiben valaki segíteni szeretne, azt megteheti a kórház alapítványán keresztül.

Fontos, hogy Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke ma az M1 műsorában elmondta: nem fogadnak egyéni tárgyadományokat a karitatív szervezetek és tilos az egyéni gyűjtés is. A koronavírus-járvány miatt ugyanis olyan sokan szeretnének segíteni, hogy a szervezetek nem győzik koordinálni őket.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy aki segíteni szeretne, az a nemzeti összefogás vonalán, a 1357-es telefonszámon hívásonként vagy sms-enként 500 forinttal, valamint a www.segitunkegymasnak.hu honlapon teheti ezt meg. A felajánlásokat az összefogás 11711711-22222222-es számlaszámára is várják - mondta.

Kiemelte: a lakosság azzal is tud segíteni, ha komolyan veszi az operatív törzs és a kormány utasításait, javaslatait.

- FrissMédia -