KULTÚRA
Programok
Ezt látnia kell!
„A Paverpol csodálatos világában alkotok. Kezeim között új értelmet kap régi csipke, kavics, fa s a természet megannyi „kincse” még. Alkotásaim igényes kidolgozásúak, jellemző stílusjegyekkel. Lehetőségem szerint minden időmet az alkotás varázsának szentelem, ahol a képzelet szárnyán egy csodás világba repülhetek” - nyilatkozta Sz. Nagy Tímea textilszobrász, aki a Paverpol Hungary oktatójaként is egyéni és csoportos foglalkozásokat tart felnőtteknek és gyerekeknek.

A kisvárdai művész egyedi alkotásaiból nyílt kiállítás a Művészetek Háza előterében. A „Lélek hangjai” nevet viselő tárlatot Nagy Józsefné nyitotta meg és ajánlotta a közönség figyelmébe. „Nagyszerű utazás ez! Köszönjük, hogy megosztod velünk a benned élő szépséget! Kívánom, hogy parázsló személyiséged, alkotási lendületed sokáig maradjon meg! Kívánom, hogy szebbnél szebb és újabbnál újabb alkotásaidnak gyűjteményében még sokáig gyönyörködhessünk, s hogy még sokáig gyarapítsd rajongóidnak és követőidnek számát!” - mondta a kisvárdai alpolgármester.

Sz. Nagy Tímea alkotásaiban kamatoztatja a korábban elsajátított művészeti ágakat, mint például a grafikát, mely precíz munkára sarkallja vagy a festészetet, mely megtanította a színek harmóniájára.

A Paverpol-technikával készült alkotások – mondja a művész – attól népszerűek, hogy egy drótváz, egy textildarab vagy más természetes anyag és alufólia segítségével hozható létre egyedi műalkotás, viszonylag rövid idő alatt. Készíthetnek belőle domborműveket, szobrokat, kisplasztikát, dekorációkat és egyéb tárgyakat művészek és hobbyalkotók egyaránt, bármit, amit fantáziájuk megálmodik. "Célom hogy megmutassam a csodát, mely minden emberben ott rejlik, csak ki kell bontani.”

Sz. Nagy Tímea 3D-s textilképeinek "A lélek hangjai" című tárlata december végéig tekinthető meg díjmentesen a Művészetek Házában.



- Friss Média -

fotók: Szabó Sándor