KULTÚRA
Fesztivál
#rendőrök
#tanácsok
#leszfeszt
Ezt csinálják a rendőrök a LeszFeszten
Rendőrök lepték el a fesztivál területét, hogy a fiatalok minél biztonságosabban szórakozhassanak. Közben még arra is szakítottak időt, hogy felhívják a fiatalok figyelmét a kábítószerek és az alkohol veszélyeire.

A fesztiválon megjelenteket a biztonságos szórakozáshoz a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai a Kisvárdai Rendőrkapitányság prevenciós szakemberével közösen hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal látták el. Az interaktív beszélgetéseken felhívták a fiatalok figyelmét a kábítószerek és az alkohol fogyasztásának veszélyeire, valamint saját vagyonbiztonságuk megóvásának lehetőségeire.

Néhány jó tanács, amit megosztottak a fesztiválozókkal:

Fontos, hogy a fiatalok olyan társasággal menjenek el szórakozni, amelyikben megbíznak!

Ahhoz, hogy a szórakozás maradandó élmény legyen, alkoholt kizárólag mértékkel fogyasszanak!

Soha ne fogadjanak el ismeretlenektől semmilyen ételt, italt, tablettát vagy egyéb gyanús készítményt! Csak olyan italt igyanak meg, amit előttük bontottak ki, amit előttük töltöttek a pohárba, vagy látták, hogyan készült!

Alkoholfogyasztást követően soha ne üljenek a volán mögé és olyan gépkocsiba se szálljanak be, amelyet ittas személy vezet!

Kizárólag annyi készpénzt és értéket vigyenek magukkal, amennyire feltétlenül szükségük van!

Legyen tervük arra az esetre, ha bajba kerülnek: kit hívnak azonnal, hová mennek, hogyan veszik fel a kapcsolatot másokkal. Hasznos lehet a telefonjuk gyorshívójába elmenteni azokat a számokat, amelyeket egyetlen mozdulattal felhívhatnak!

Amennyiben bajba kerülnek, forduljanak bizalommal a fesztivál környékén szolgálatot ellátó egyenruhás rendőrökhöz, vagy tegyenek bejelentést a rendőrség 112-es központi segélyhívószámán!

A nagy tömeget vonzó fesztivál ideje alatt a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a közrend és a közbiztonság fenntartására. A rendezvényre érkezők biztonságát a rendőrség megerősített létszámmal biztosítja.


- FrissMédia -