AKTUÁLIS
#Nyíregyháza
#Debrecen
#megyeszékhely
#együttműködés
Ezért működik együtt Nyíregyháza és Debrecen
A két megyeszékhely jelenlegi vezetése végett vetett annak az évszázados rivalizálásnak, mely a két várost jellemzi, a jövőben együtt gondolkodnak a térség fejlesztése érdekében.

Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere és dr. Papp László, Debrecen polgármestere sajtótájékoztatón jelentették be, hogy egy hosszú távú együttműködési megállapodást készítettek elő annak érdekében, hogy a két város adottságait kihasználva, tovább fejlődhessen a térség gazdasága, a turizmus és a kulturális élet is. Nem titkolt célja a két város vezetőinek az együttműködéssel, hogy a 2020 után jelentősen megváltozó Európai Uniós támogatási rendszerben, térségi szinten nagyobb eredményeket érjenek el, valamint a határ mentiség is előnyökkel járhat majd.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy miután a 2020-ig tartó eu-s ciklus forrásai már elosztásra kerültek, együtt fog lobbizni a két város a 4-es számú főút négysávosításáért. A megállapodás aláírására pénteken kerül majd sor, miután csütörtökön mindkét város képviselőtestülete is megtárgyalja a javaslatokat. Dr. Papp László azt emelte ki a 99,4 Sunshine Fm-nek, hogy az együttműködés a két város jövőképének kialakításának is alappillére lesz.

- Friss Média -

forrás és fotó: SzSzB Sajtószolgálat