AKTUÁLIS
EZÉRT futottak ilyen sokan Kisvárdán
„Az önzetlenség és a bátorság nem sokban különbözik egymástól.” Veronica Roth írónő idézetét ma (IS) bebizonyították Kisvárdán, ahol az esős, szeles és egyben hideg májusi délelőtt ellenére, nagyon sokan gyűltek össze a sétáló utcában sportcipőben és -ruhában.

Futni készültek. Gyermekek, fiatalok, felnőttek, rendszeresen és akár soha eddig nem futók, magánemberek, pedagógusok, közéleti szereplők, ismeretlenek és ismerősök, de még a Kisvárda Master Good NB I-es női kézilabdacsapat tagjai is.

Tették mindezt önzetlenül, egy emberként összefogva egy emberért: Alexandráért! Minden résztvevő – befizetve a nevezési díját – ezáltal támogatja a 12 éves dögei kislányt és családját, hogy ily módon is részesei legyenek súlyos betegsége gyógykezelésének. De ami az anyagiaknál is nagyobb erőt jelent, az az a példátlan összefogás, aminek erejét szívük teljes szeretetével küldték Szandinak, minél hamarabbi gyógyulása elősegítése érdekében. Biztató, személyes üzeneteiket egy nagy fehér molinóra festették, melyet az összegyűjtött adománnyal együtt küldenek el neki.

A jótékonysági futás főszervezői és ötletgazdái a kisvárdai Rotary Interact tagjai voltak, akik amilyen rövid ideje működnek, már olyan nagy tettekre és azok megvalósítására képesek. Az Interact a középiskolások Rotaryja, mely 2016 februárjában önszerveződéssel jött létre Kisvárda középfokú oktatási intézményeinek a diákjaiból, volt rotarys-cserediákokból, a Rotary szellemiségét magukénak érző tehetséges, okos, tenni akaró fiatalokból. Az interaktosok olyan fiatalok, akik a tevékenységükkel elő szeretnék segíteni a problémák megoldását, javítani akarják az életminőséget, és újabb barátokra kívánnak szert tenni, mind saját közösségükön belül, mind pedig a nagyvilágban.

Május 14-e délelőttre ők szerveztek jótékonysági futást Szandiért, aki maga is egy életvidám, másokon segítő, mindig mosolygó, aktív, mozgékony gyermek, akit még vár a nagybetűs élet. Számára most az odatartó út küzdelmes és akadályokkal, kanyarokkal teli, de mindenki tudja, hogy végigjárja és SIKERÜL meggyógyulnia!

A futás előtt Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere buzdította a résztvevőket és üzent Alexandrának és családjának: „Ma minden egyes résztvevő futásával harcol egy kislányért, akinek arcára újra boldogságot és örömet szeretnénk varázsolni! Kívánok Szandinak és családjának hitet, erőt, kitartást, hogy a jelenlegi állapota egy minél hamarabb elillanó, rossz álom legyen. VELED VAGYUNK SZANDI! Köszönöm a kisvárdai Rotary Interactnak, hogy a jótékonysági futás megszervezésével aktívan és hatalmas lendülettel segítik a jót, tesznek a közösségért, és tesznek a városért! Isten óvjon, védjen és segítse gyógyulásodat Szandi!” - mondta a rajt előtt a polgármester, aki személyes ajándékot is küldött biztatása jeléül a dögei kislánynak.

Daku Bálint, az Interact Club következő évi elnöke szerint: „Köszönet illet valamennyi résztvevőt, hiszen csak együtt tudunk eredményeket elérni! Óriási dolog az, amikor egy kisváros egységesen a jó cél mellé áll. Köszönettel tartozunk a rendezvényünket támogató Kisvárda Város Önkormányzatának, a futás zavartalan lebonyolítását biztosító rendőrségnek, és minden támogatónknak!”

A futás előtti bemelegítést Borbély Gábor testnevelő tanár irányította, majd motoros rendőrök felvezetésével eredt futásnak a nagyjából 1200 fős csapat. A futás végén kisorsoltak a résztvevők között egy kerékpárt is, melyet a Rotary Club Kisvárda ajánlott fel.

A nevezési díjakból és adományokból eddig közel 400.000 forintnyi támogatás gyűlt össze, amit napokon belül Szandinak személyesen átadva, az ő gyógyulását támogatja az Interact Club.


GYÓGYULJ MEG SZANDI!
VELED VAGYUNK!

- Friss Média/DéGé -

fotók: Szabó Sándor