AKTUÁLIS
#Magyar falu program
#bekötőút
#közúti fejlesztés
Ezek az első, Magyar Falu Programban felújításra kerülő utak megyénkben
Mintegy 50 milliárd forintos keretből a Magyar Falu Program részeként indított közúthálózat fejlesztésben országosan 163, ebből megyénkben 18, jellemzően bekötőutak csaknem 48 kilométeres szakasza újul meg 2019-ben.

Mintegy háromezer település részesülhet támogatásban jövőre a Magyar Falu Program keretében, amelyre 2019-ben a kormány 150 milliárd forintot fordít. A közszolgáltatások fejlesztésére 75 milliárd, a vidéken maradást segítő "falusi csok" programra 25 milliárd, a mellékúthálózat fejlesztésére pedig további, legalább 50 milliárd forintot fordít a kormány. Ezen felül tárgyalások folynak további 25 milliárd forintos kormányzati támogatásról, amelyet szintén útfejlesztésre fordíthatnak majd a kistelepülések.

A december 21-ie magyar Közlönyben megjelent lista alapján megyénkben 18 település érintésével 48 kilométernyi út felújítása kezdődik meg 2019-ben.

A kormányhatározat értelmében felújítják a Beszterec-Kemecse, Nagyhalász-Kemecse, Demecser-Berkesz, Várhegy bekötőútjait, a Nyírtura-Nyíradony, valamint a Nyírtass, Gyulaháza-Jármi bekötő-összekötő útjait. A 4-es főút székelyi szakaszán több mint másfél kilométeres, valamint a 41-es főút napkori szakasza fél kilométeren kerül felújításra.

Megyénk más térségeiben felújítják a Vargabokor bekötőutat, Tiszalúc-Nagycserkesz összekötő utat, Kisar-Fehérgyarmat, Fehérgyarmat-Csengersima, Gulács-Tivadar, Debrecen-Mátészalka, Rohod-Mátészalka, Ura-Csenger, Érpatak, Ömböly be- és összekötő utakat.

A vidék fejlesztése nagyon fontos dolog. A falvakban élők lehetőségei nem egyformák, többek között ezt is figyelembe vették a program kidolgozásánál, mely merőben eltér a Modern Városok Programjától.