AKTUÁLIS
#hollywood
#színészek
#búcsúznak
Ezek a hollywoodi színészek emlékeztek meg Andy Vajnáról
Az elhunyt, kisvárdai gyökerekkel rendelkező filmproducert több hollywoodi színész is jó barátjának tartotta.

Andy Vajna életének 75. évében hosszú betegség után budapesti otthonában hunyt el. A férfi a világ egyik legnagyobb tekintélyű producere volt. Producerként 59 film fűződik a nevéhez, köztük világszerte ismert és elismert alkotások. Nem is csoda, hogy az USA-ban töltött idő alatt több ismert színésszel is kapcsolatba került, sőt barátságot kötött velük. Őket is lesújtotta a kormánybiztos halálának híre.

Sylvester Stallone egy szomorú napnak írta le a mait, hiszen egy olyan ember ment el, aki lehetővé tette, hogy a Rambo elkészüljön. "
Szerettem őt a bátorságáért - egy úttörő volt"- írta Instagram-oldalán.

Arnold Schwarzemnegger Twitteren búcsúzott barátjától. Azt írta, Vajna nemcsak a barátja volt, de Hollywood egyik forradalmi újítója is, mivel bebizonyította, hogy nincs szükség hatalmas stúdiókra olyan hatalmas filmekhez, mint a Terminator 2 vagy az Emlékmás.



"Óriási szíve volt, a legkedvesebb emberek egyike. Hiányozni fog. Gondolatban Vajna családjával vagyok"- írta Schwarzi.

"Viszlát, barátom. Köszönök mindent"- írta Antonio Banderas Instagram-oldalán.

Vajna Banderas karrierjének kialakulásában is sokat segített, 1996-ban Magyarországon forgatták az Evita című filmet Madonnával és Banderasszal, később Vajna volt egy másik Banderas-film, a 13. harcos producere is. Vajna egyébként Banderas Los-Angeles-i luxusvillájában tartotta meg esküvőjét Vajna Tímeával.

Fotó: Kevin Winter/Getty Images