PUZZLE
Bulvár hírek
Ez nem átverés! Hackereket hívnak versenyezni!
A Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyt hirdetett - írja az MTI. A versengésre április 20-án éjfélig lehet jelentkezni.

A Kibervédelmi Intézet honlapján közzétett felhívás szerint az idén is megrendezik a Hungarian Cyber Security Challenge (HCSC'23) elnevezésű IT biztonsági versenyt.

A versenyre jelentkezhet minden 16. életévét betöltött magyar állampolgár, április 20-án éjfélig.

A versenyt április 27. 18 óra és április 30. 18 óra között rendezik meg, az teljes egészében online. A versenyzők saját gépeiket használhatják.
Az egyfordulós versenyen CTF és Forensic image jellegű feladatokat kell megoldani, mindenki ugyanazokat a feladatokat kapja.
A díjazás szempontjából három csoportot vesznek figyelembe: a junioroknál a 2003. január 1-je és 2007. december 31-e között születetteket, a senioroknál az 1998. január elseje és 2002. december 31. között született versenyzőket. Lesz egy összesített verseny is, amelyen minden részt vevő játékost dííjaznak, kortól függetlenül. Mind a három kategóriában külön díjazás lesz.

Az eseménnyel válogatják ki az októberben, Norvégiában megrendezendő európai versenyre (European Cybersecurity Challenge, ECSC) induló magyar csapatot. Abba a junior és a senior korkategória első öt helyezettje - és további egy tartalék versenyző - kap meghívást.



A hackerversenyről bővebb információk a verseny honlapján találhatók: Hungarian Cyber Security Challenge | Nemzeti Kibervédelmi Intézet (gov.hu)