KÉK FÉNY
Évtizedekig tűrt a robbantással riogató anarcsi férfi felesége
Megdöbbentő, filmbe illő jelenetek zajlottak le tegnap délután Anarcson, amikor egy helyi lakost a rendőrök szerettek volna számon kérni a sógora megverése miatt. A helyiek azt mondták, hogy ha ivott, a férfi agresszívvé vált, nem volt tekintettel senkire.

Mint beszámoltunk róla, a 60 év körüli, anarcsi férfi vasárnap délután megverte a sógorát Demecserben, majd a saját kétszintes házában a feleségét fenyegette megöléssel. Miután a rendőrök el akarták számoltatni a férfit, az fenyegetőzni kezdett és késsel hadonászott, majd maga és mások életének kioltásával riogatta a rendőröket.

A kis szabolcsi településen mindenki megdöbbent az események hallatán. Jószerivel mindenki erről beszélt ma délelőtt. „Sokat tűrt az asszony, de soha nem panaszkodott” – mondják egybehangzóan azok, akik ismerik a bántalmazott nőt. A férfiról az a véleményük, hogy "egyébként jámbor ember, de ha ivott, már pediglen rendszeresen a pohár fenekére nézett, agresszívvé, veszélyessé vált. Fiai egy ideje inkább távolra költöztek, el a családi fészeknek nem nevezhető házból".

Volt olyan, hogy az asszonyt a férje nem engedte be a házba, a nő majdnem halálra fagyott. Soha nem panaszkodott, mintha az ő bűne lenne élete választottjának a bűne. Tűrt, sokáig tűrt, némán, hangtalanul.

Tegnap végképp eluralkodott az agresszivitás a férfin. Egy piti úgy volt az ürügy, hogy a sógort helyben hagyja, aztán következett az asszony. Őt megöléssel fenyegette, de nem bántotta. Állítólag mindent szétvert a férj a lakásban, ekkor érkeztek ki a rendőrök.

Nem használt a szép szó, késsel fenyegette a rendőröket. Nem volt kérdés, hogy jelentős erőkre lesz szükség a rendkívül feszült és egyben veszélyes helyzet megoldásához.

Az ügy akkor vált még veszedelmesebbé, amikor a férfi saját házának felrobbantásával kezdett el fenyegetődzni. Ekkor már a környéken lakók élete is veszélybe került.

Kizárták a közműveket, így megszűnt a robbantás lehetősége. Már csak a férfit kellett valahogy kihozni a lakásból, úgy, hogy közben lehetőleg se ő, se a rendőrök ne sérüljenek meg. Ekkor érkeztek meg a rendőrség speciális egységei.

Sisak, pajzs, golyóálló mellény, orvosi egység. Majd a behatolás következett. Hatékonyan, biztonságosan szerelték le az ekkor már lecsillapodott férfit.


- FrissMédia -