KÉK FÉNY
Évtizedek óta nem haltak meg ennyien az utakon - de mi a helyzet nálunk?
Hatvanan haltak meg közúti balesetben az elmúlt egy hónapban, ilyen magas halálozási számot évtizedek óta nem tapasztaltak - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályvezetője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Óberling József szerint ez a közlekedésben tapasztalható morál romlására vezethető vissza: a gyalogosok, kerékpárosok és a vezetők egyaránt figyelmetlenebbek, és az átlagsebesség is nő.

A baleseteket a szabályos közlekedés mellett egymás nagyobb tiszteletben tartásával lehet megelőzni - hangsúlyozta.

A főosztályvezető azt is fontosnak tartja, hogy az emberek szóljanak rá ismerőseikre, ha deviáns viselkedést tapasztalnak.

Megyénkben az első félévi baleseti adatok kedvezőek, hisz míg 2018 első félévében összesen 13 halállal végződő közúti baleset történt, 2019 első hat hónapjában heten nem tértek haza az utakról. A balesetek száma is csökkent, hisz míg 2018 első hat hónapjában megyénk közútjain összesen 453 baleset volt, addig 2019 első félévében 386.

Sajnos a második félév adatai egyre elkeserítőbbek. Bár a hivatalos statisztikai adatok még nem állnak rendelkezésre, de az utóbbi hónapokban több halálos közúti balesetről is számot adtunk már.

2018-ban megyénk útjain összesen 1002 baleset történt, ebből 25 végződött halállal és 278 súlyos sérüléssel.

-MTI + FrissMédia -