NAGYVILÁG
Belföld
#KDNP
#Hierotheosz Egyesület
#Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség
Évet értékelt az X generáció
A Hierotheosz Egyesület, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség és az Ung-Tisza-Szamos-Túr Határmenti Egyesület évzáró ifjúsági találkozót tartott Bereg szívében, Vásárosnaményban. A találkozón részt vett dr. Sölch Gellért, az Emberi Erőforrások Minisztériumának stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára is.

A találkozó alkalmat adott az évértékelésre és aktuálpolitikai kérdések érintésével a 2019-es év feladatokról is hallhattak a fiatalok. Kiss András, az IKSZ megyei elnöke, a megyei közgyűlés Kereszténydemokrata Néppárt frakciójának képviselője az évet értékelve elmondta, hogy 2018 különösen sikeres volt. Mint fogalmazott, "mi, fiatalok is büszkék lehetünk arra, hogy először egymást követő három országgyűlési választáson a mi pártcsaládunk, a Fidesz-KDNP alakíthatott kormányt, így felállt a negyedik Orbán-kormány 2018-ban. Mi, „ikszesek” ezt tartjuk az év legnagyobb eredményének" – jelentette ki a z elnök. "Ami a legfontosabb: 2030-ra olyan Magyarország, a magyar nemzet, itt a Kárpát-medencében Európa legeredményesebb, legsikeresebb népévé váljon. Ennek a célnak az eléréséhez mi fiatalok, szövetségesei vagyunk a kormánynak. Ez az IKSZ számára a legfontosabb politikai cél, ez határozza meg az elkövetkező évek munkáját" - hangsúlyozta.

Kiss András a megyei tevékenységükről elmondta még, hogy nagyon sok rendezvényt bonyolítottak le ebben az évben, igyekezve a megye minden pontját bevonni a programjaikba. Úgy fogalmazott, hogy az országos cél eléréséhez, itt helyben is sokat kell dolgozni, hiszen 2030-ra ennek a térségnek is egy erős, fejlődő és a fiatalokat itthon tartó térséggé kell válnia. Ezen dolgozik az IKSZ a térség országgyűlési képviselőivel közösen.

Az eseményen köszöntötte a fiatalokat Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere, dr. Tilki Attila, a térség országgyűlési képviselője, valamint Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke.

- FrissMédia -