18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
Érthetetlen kettős tragédia a 36-os főúton
Nyílt, egyenes szakaszon, jó látási körülményeknél, enyhén nedves úttesten történ ma kora délután egy két ember életét követelő tragédia. A baleset körülményeinek tisztázására műszaki szakértőt is be kellett vonni. A balesetnek nincs más tanúja, mint a két fiatal lány, akik a leelőzött gépkocsiban utaztak.

Az eddigi adatok szerint a két személygépkocsi Nyíregyháza irányából tartott Tiszavasvári felé, amikor az egyik előzésbe kezdett. Hogy ezek után mi történt, az szakértői kompetencia, hisz a balesetnek több oka is lehetett.

Ami tény: a menetirány szerinti sávban haladó gépkocsi bal első ajtajánál jól látható a másik autó hátsó kerekének lenyomata. Azaz ott érintkezett egymással a két jármű.

Az ezt követő történések több együttes erő behatása miatt végül két ember életébe kerültek. Az előzésben lévő gépkocsi megpördülhetett, magatehetetlenül sodródva először egy fának ütközött, majd onnan az árokba csapódott és a feje tetején állt meg. Utasainak gyakorlatilag esélyük sem volt a túlélésre. Egyrészt valószínűleg azért, mert az autó kasztnija elrozsdásodott, és az így meggyengült szerkezet nem tudta megvédeni a gépkocsiban utazókat.

Azt, hogy a baleset miként történt, műszaki szakértő fogja megállapítani. Elképzelhető, hogy az előzésben lévő kocsi vezetője nem megfelelő körültekintéssel akart visszatérni a forgalmi sávjába az előzést követően. Egy másik lehetséges ok, hogy a megelőzött gépkocsi hirtelen gyorsított, és így összeakadt az előzésben lévő, éppen a forgalmi sávba visszatérő autóval.

A rendőrség közleménye az esetről:

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2023. február 24-én 13 óra 48 perckor a 36-os számú főút 31. kilométerszelvényében Nagycserkesz és Tiszavasvári között. Az eddigi adatok szerint két személygépkocsi eddig tisztázatlan okból eredően összeütközött.

A baleset következtében az egyik autó vezetője egy 47 éves férfi és utasa, egy 45 éves nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A rendőrség a műszaki mentés és a helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárta.

Katasztrófavédelem:

Két személyautó ütközött a 36-os főúton, Tiszavasvári és Nagycserkesz között. A balesethez a hajdúnánási hivatásos és a tiszavasvári önkormányzati tűzoltókat riasztották. Az egységek feszítővágó segítségével egy embert kiemeltek az egyik járműből. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. A helyszínre mentőhelikopter érkezett.

- FrissMédia -