AKTUÁLIS
#kisvárdai kórház
#Anyák háza
#gyermekosztály
#kisvárdai pályázat
Erre nyert ötmillió forintot a kisvárdai kórház
Jövő év végétől öt „Anyák háza” működhet az országban. A program célja, hogy a budapesti és a vidéki gyermekkórházakban, gyermekosztályokon a szülő végig beteg gyermeke mellett maradhasson, méltó körülmények között.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a programról szólva elmondta, hogy a gyermekek gyógyulása komplex folyamat és rövidebb az ápolási idő, ha a szülő beteg gyermeke mellett lehet. Ezért hirdettek idén pályázatot úgynevezett „Anyák háza” kialakítására.

A nyertesek között van a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórház is, ahol kész tervek vannak az ötmillió forint hatékony elköltésére.

„Nagy öröm számunkra, hogy a beteg gyermek melletti szülői gondoskodás és lelki nyugalom fontosságát felismerve, az egészségügy ezen területének fejlesztésére pályázatot írt ki a SCA Hygiene Products Kft., a Bethesda Kórház Alapítvány és a Magyar Gyermekorvosok Társasága. Örömünket pedig csak fokozza, hogy ma már a nyertesek között tudhatjuk magunkat.” - nyilatkozta Hegyi Henrik, a kisvárdai kórház főigazgatója, aki fel is vázolta az öt millió forint jövőbeli sorsát:

„A megfelelő körülmények kialakításába beletartozik a gyermekosztályi kórtermeink területének megnövelése, ezáltal a szülők részére fekvőfelületek elhelyezése, belső vizesblokkok kialakítása, illetve olyan, a gyermekek fejlesztését elősegítő játékok vásárlása, melyek testi-lelki gyógyulásukat segítik elő kórházban tartózkodásuk alatt.” - mondta a főigazgató.

Az átalakítások várhatóan jövő év elején kezdődnek és márciusig tartanak majd.

- Friss Média/DéGé -

MTI-fotó: Bruzák Noémi