Tudomány és Technika
#Google
#kereső
#magyarország
Erre kerestünk rá a legtöbben az interneten Magyarországon
Magyarországon az év sporteseményei érdekelték a legtöbb embert, de a receptek és a mozifilmek is taroltak. A Google keresőjébe azonban mégis egészen más szót pötyögtettünk be a legeslegtöbbször mi, magyarok.

Mint minden évre, így 2017-re vonatkozóan is nyilvánosságra hozta a Google az országonként leggyakrabban keresett kifejezéseket. Ezek Magyarország esetében többnyire sportesemények, receptek, tévéműsorok és celebhírek voltak, az abszolút első helyen azonban a Black Friday végzett. A keresési találatokból jól leszűrhetők a kedvenc médiatartalmai és a gasztronómiai érdeklődése is az adott ország lakosságának.

Ez utóbbi szerint hazánkban elsősorban csirkemellből készült ételekre keresnek rá, de népszerű még a frankfurti leves és a töltött káposzta is, az édességek közül pedig a császármorzsa és a Mirinda szelet a favorit. A mozifilmek között az első helyen végzett az AZ című produkció, de a magyar filmek is taroltak: a Pappa Pia, a Mindenki és a Kincsem is bekerült a filmek első 10-es listábájába.

Amely a Google Trends szerint így néz ki hazánkban:

1. Black Friday

2. Eurovision

3. FINA

4. Szmogriadó

5. Fidget spinner

6. X-Faktor

7. Óraátállítás

8. iPhone 8

9. Stats Royale

10. Chester Bennington

Világszinten hasonló trend figyelhető meg, a globális keresési eredményeket illetően azonban többeket érdekeltek a természeti csapások és a technológiai vívmányok.

1. Irma hurrikán

2. iPhone 8

3. iPhone X

4. Matt Lauer

5. Meghan Markle

6. 13 Reasons Why

7. Tom petty

8. Fidget spinner

9. Chester Bennington

10. Indiai nemzeti krikettválogatott.