KÉK FÉNY
#Orosz Mihály Zoltán
#bíróság
#mentősök
#Érpatak
#polgármester
Érpatak polgármesterét mentő vitte el az Egri Járásbíróságról
Orosz Mihály Zoltánnak ma lett volna ismételt tárgyalása az Egri Járásbíróságon kétrendbeli közösség elleni uszítás büntette miatt. A több mint egy éve húzódó ügyben emiatt érdemben ma sem volt tárgyalás. Orosz a büntetőügyeinek tárgyalásán betegségre vagy egyéb halaszthatatlan elfoglaltságra hivatkozva nem jelenik meg.

Érpatak polgármesterének a vádhatóság álláspontja szerint közösség elleni uszítás bűntette miatt kéne felelnie. Az ügyben első tárgyalás 2016 májusában lett volna, de ekkor a csíksomlyói búcsú miatt halasztott a bíróság, majd két alkalommal betegségre hivatkozva mentette ki magát a polgármester.

A mai tárgyalásra ugyan megérkezett Orosz, de rosszullétre hivatkozva szerette volna elhagyni a tárgyalótermet, amit a bíró nem engedélyezett. Inkább mentőt hívott a polgármesterhez.

A mentők nem megerősített információink szerint az intenzív osztályra szállítottak a polgármestert, ahol az ápolókkal összetűzésbe keveredett, mert állítólag nem kellő körültekintéssel foglalkoztak vele.

Orosznak nem az első incidense az Egri Járásbíróságon: két hete, amikor több más büntetőügye mellett a hamis orvosi igazolások ügyében kellett megjelennie az Egri Járásbíróságon, Oroszt a bíró 100 ezer forint rendbírsággal kínálta meg, ugyanis Érpatak polgármestere minősíthetetlen hangnemben oktatta ki az ügyében eljáró bírót, mert az nem engedte neki az élő Facebook-közvetítést. Orosz a rendbírság ellen fellebbezéssel élt, elbírálása folyamatban van.

Ebben az ügyben az ügyészség Orosz Mihály Zoltán első rendű vádlottat két rendbeli felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntettével és egy rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségével, míg a másodrendű vádlottat két rendbeli közokirat-hamisítás bűntettével és egy rendbeli bűnsegédként elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja.

-Frissmédia-