KULTÚRA
Programok
#Bogáti Forgatag
#rendezvény
#Nyírbogát
Erősen kezdett a 15. Bogáti Forgatag – videó, fotók
15 évvel ezelőtt még az akkori polgármester, dr. Simon Miklós ötlete alapján rendezték meg a nyírbogáti forgatagot. Az évek során valódi kulturális kavalkáddá, a térség meghatározó rendezvényé nőtte ki magát az ötlet. Olyan haza sztárok léptek fel a rendezvénytéren az elmúlt években, mint a Bikini együttes, vagy a Neoton Família.

Ebben az évben a Bogáti Forgatag háromnapos, de ha jól belegondolunk valójában négy, merthogy csütörtökön, ünnepélyes keretek közt adták át a település 24 férőhelyes bölcsődéjét. Ok és alkalom is volt így az ünnepre, amit pénteken, a térség legnagyobb szórakoztató-kulturális rendezvényének megnyitója követett. A rövid nyitóbeszédében a település polgármestere, dr. Simonné dr. Rizsák Ildikó kiemelte, hogy egy ilyen rendezvény megszervezése és lebonyolítása csak közös összefogassál, akarattal lehetséges. Ez az összefogás, közös akarat immáron 15 éve bizonyság Nyírbogáton.

Az, hogy ennek a rendezvénynek van létjogosultsága, mi sem bizonyítja jobban, mint a település fiataljai, akik büszkék a Bogáti Forgatagra. A szombati programokról szólva a település vezetője stábunknak elmondta, hogy már reggel 9-kor kispályás labdarúgó kupát bonyolítanak a műfüves pályán. Ezt követően a helyi nevelési-oktatási intézmények tanulói adják elő műsoraikat. Műsort ad ezen kívül a nyírbogáti testvértelepülés, Szilágycseh néptánc csoportja is.

6 órától a színpadon Bunyós Pityu, Oláh Gergő. Ezt követően adják át a nagyközség díjait, majd következik a tombolasorsolás, amit a Hooligans élő koncertje követ. Az est végére hatalmas tűzijátékot ígérnek a szervezők.

Vasárnap kerül megrendezésre a II. fogathajtó verseny, ahol egyebek mellett nyírségi ételek kóstolójára is sor kerül.

A színpadi produkciók sorát pénteken Opitz Barbara nyitotta meg, őt a Margaret Island követte, akik elsősorban akusztikus alapokra épülő, popzenét játszó együttes, amit Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint alapított 2014 januárjában.

Nézzék meg a rendezvényen készült videónkat.