SPORT
#lovaglás
#lovas verseny
#Ameko LSE
#Bertók Viktor
Eredményes Ameko-s lovasok
Balatonvilágoson pattantak nyeregbe a dögei Ameko LSE lovasai, ahol az ország legnagyobb utánpótláskorú lovasai mérték össze tudásukat a Póniklub bajnokságon.

A döntőn ötven egyesület közel 250 lovasa és 150 lova állt starthoz a háromnapos megmérettetésen. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből csak az amekosok versenyeztek: Lakatos Levente, Lakatos Sára és Horváth Ágnes.

A bajnokság első napján, a díjugrató stílusversenyben mindhárom fiatal lovas ezüstérmet szerzett kiváló, hibátlan lovaglásokat bemutatva. Az előkezdő díjlovagló bajnokságban a három napos eredmények után Horváth Ágnes egyéni ezüstérmet szerzett Ameko Cecília nyergében szép, kiegyensúlyozott teljesítménnyel. A kezdők díjugrató bajnokságában Lakatos Levente épphogy lecsúszott a dobogóról és összetettben a 4. helyezést érte el Bálfiú nevű lovával, mindhárom napon hibátlanul lovagolva.

„A lovas utánpótlás nevelésben elért eredményeink bizonyítják, hogy az Ameko LSE-ben folyó munka és a hosszú távú eredményességünk záloga a minőségi lovas utánpótlás-nevelés. Az Amekoban már gyermekkortól biztosítunk szakmai lovas programokat, szakképzett edzőket, lovakat és megfelelő körülményeket, versenyzési lehetőségeket a fiatal tehetségeink számára.” - nyilatkozta Bertók Viktor, az Ameko LSE edzője.

- Friss Média -